Dan Diaconescu cere regim semideschis de detenţie

Dan Diaconescu vrea mai multă libertate în penitenciar așa că cere să-și execute pedeapsa în regim semideschis, iar judecătorii iau marţi o decizie. Diaconescu a fost condamnat definitiv, în luna martie, la cinci ani și șase luni de închisoare, pentru șantaj.

02 iun. 2015, 06:52
Dan Diaconescu cere regim semideschis de detenţie

Dan Diaconescu contestă marți în instanţă regimul de detenţie din Penitenciarul Rahova. Acesta vrea să-şi execute pedeasa în regim deschis sau semideschis, după ce în luna martie a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj.

Citeşte şi: Dan Diaconescu, în conflict cu conducerea Administraţiei Penitenciarelor

Comisia penitenciarului a decis un regim închis de detenţie în cazul lui Diaconescu, scrie evz.ro

Condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj, Dan Diaconescu contestă în instanţă regimul de detenţie din penitenciarul Rahova. Acesta a făcut o cerere pentru a executa pedeapsa într-un regim deschis sau semideschis.

Pe 4 martie, acesta a fost condamnat pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

CITEŞTE ŞI: Dan Diaconescu se teme pentru viaţa lui în puşcărie. „Dacă nu o să i se întâmple ceva rău în închisoare…”

Diaconescu le-a cerut 200.000 de euro si respectiv 100.000 de euro pentru a nu difuza campanii de presa impotriva lor, în care erau dezvăluite presupuse fapte de coruptie. După aflarea sentinţei, fostul patron OTV a aşteptat să fie săltat de acasă de către poliţişti.