Dan Diaconescu, dat în judecat de un lider al romilor din Târgu Jiu

Un lider al comunităţii rome din Târgu Jiu îi cere daune morale de 300.000 de euro patronului OTV, după ce Dan Diaconescu l-a acuzat că a primit bani pentru a da voturile către USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Declaraţiile lui Diaconescu au stârnit un adevărat scandal între romi şi liderul lor, Nelu Pavel, care s-a temut pentru viaţa sa.

07 ian. 2013, 15:27
Dan Diaconescu, dat în judecat de un lider al romilor din Târgu Jiu

Preşedintele Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, a intrat în conflict cu Dan Diaconescu în timpul campaniei electorale din decembrie 2012. Diaconescu l-a acuzat public pe Nelu Pavel că ar fi luat, în contul voturilor comunităţii de romi, 300.000 de euro de la USL.

„Am avut probleme în seara respectiva. Au venit tiganii si m-au amenintat, mi-au pus viata in pericol si a copiilor mei, care au fost deranjati la ora 1 noaptea si au venit tiganii la mine sa-mi ceara bani. Eu am o problema cu romii si astazi. Voi castiga procesul pentru ca in viata, cand ai dreptate si esti nevinovat, trebuie sa ai incredere pentru ca inca mai exista justitie”, a spus Nelu Pavel.

Chiar dacă este un proces de durată, avocatul şefului romilor din Gorj este încrezător că va câştiga. „Sunt increzator in sansele lui Nelu Pavel, in schimb termenul in care se va solutiona acest dosar, avand in vedere ca domnul Dan Diaconescu are domiciliul pe Bucuresti, instanta competenta va fi o judecatorie de pe raza teritoriala a bucurestiului”, a declarat avocatul Gigi Pecingină.

Nelu Pavel a declarat că, dacă va caştiga procesul, banii obţinuţi vor fi donaţi membrilor săraci ai comunităţii rome din Tîrgu Jiu.

Partida Romilor Pro-Europa şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere reciprocă în alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi implementarea unor obiective care vizează comunitatea de romi.