Dan Diaconescu: O să fiu trist când voi câştiga alegerile. Află de ce

Dan Diaconescu a declarat marţi seară la România TV că 20% dintre români ţin cu el şi spune că atunci când va câştiga alegerile va fi trist, deoarece preferă viaţa de jurnalist.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 14:35
Dan Diaconescu: O să fiu trist când voi câştiga alegerile. Află de ce

O să fim trişti şi eu şi familia mea, când vom câştiga alegerile. Preferam viaţa mea de jurnalist. Acest linşaj mediatic ajută de obicei, oamenii ţin cu cel hăituit. Pentru alegerile din 9 decembrie eu nu mă voi alia nici cu USL, nici cu PDL”, a declarat Dan Diaconescu la România TV.

De asemenea, patronul OTV a lăsat de înţeles că a fost sprijinit, în timpul procesului de licitaţie pentru Oltchim de compania rusă TISE, alături de care va participa şi în ianuarie la a doua încercare de privatizarea a combinatului vâlcean.

ROMÂNIATV.NET vă prezintă cele mai importante declaraţii ale patronului OTV:

– Românii se vor lamuri pe zi ce trece că acest combinat era bine să rămână al poporului. Într-un fel sunt fericit, pentru că dacă nu eram eu, la ora asta era deja un polonez care tăia pentru fier vechi combinatul Oltchim.

– La ora asta 20% dintre români ţin oficial cu mine. Cred că am pierdut licitaţia pentru Oltchim pentru că nu am dat niciun fel de spagă.

– Eu zic că spun adevărul de 20 de ani. Dar uitaţi-vă la domnul Ponta. El declara aseară că l-a votat pe Ion Raţiu. Iar Victor Ponta nu avea în 1990 vârsta pentru a vota. Ponta este un mini-ciocoi, nu mă pun eu cu el, ţinta mea este Traian Băsescu, care este un mega-ciocoi.

– Noi am acţionat în instanţele internaţionale astăzi (marţi, n.r.) şi vom da în judecată statul român, pentru anularea licitaţiei pentru Oltchim.

Pregătisem ca luni, până la 12 noaptea, cu avocaţii mei, să iniţiem plata celor 45 de milioane de euro prin sistem electronic, la ora 23.55 şi să semnăm contractul.

– Luni, în timpul negocierilor, Remus Vulpescu a cerut o pauză, la ora 11. A plecat în pauză, s-a întors la ora 19.00 şi ne-a scos din licitaţie.

Investitorul interesat alături de mine să cumpere Oltchim are numele compus din patru litere. Nu neg şi nici nu confirm faptul că în spatele meu s-a aflat compania rusă TISE.

– În urmă cu patru săptămâni o companie transnaţională din est a venit la guvernul USL, interesată de preluarea Oltchim. Între timp, guvernanţii au schimbat caietul de sarcini, în favoarea polonezilor de la PCC. Eu am cumpărat caietul ăsta de sarcini, fără să ştiu de înţelegere, şi după aceea am primit un mail. Mi s-a spus, suntem compania respectivă, aceea din patru litere. Am semnat un contract de management cu această companie care era interesată de Oltchim, acum patru săptămâni.

– O să particip alături de această companie (TISE, n.r.) şi la licitaţia din ianuarie pentru privatizarea Oltchim.

– Ponta le-a spus acestor parteneri ai mei: nu-l ajutaţi pe DD, îl scot luni din licitaţie şi vă dau vouă combinatul. Acei oameni au spus: mulţumim pentru ofertă, dar mergem înainte cu Dan Diaconescu. Oamenii ăia spun că au cunoscut mulţi guvernanţi şi eu par serios pe lângă ei.

– Îi transmit lui Ponta că e trădător de ţară, asasin economic, el voia să vândă combinatul unor străini şi eu i-am convins pe ăştia să nu cumpere ci doar să preia manageriatul.

– Când m-am întors în ţară, miercurea trecută, cea mai mare firmă din Turcia, care începe cu litera B, firmă ce vinde produse petrochimice, au spus: vrei să ne vinzi marfa în avans? Îmi dădeau 100 de milioane de euro!

O să fim trişti şi eu şi familia mea, când vom câştiga alegerile. Preferam viaţa mea de jurnalist. Acest linşaj mediatic ajută de obicei, oamenii ţin cu cel hăituit. Pentru alegerile din 9 decembrie eu nu mă voi alia nici cu USL, nici cu PDL.

– Nu mai vin investitorii în România. O să vedem ce investitori se vor prezenta, în afară de mine, la licitaţiile pentru CFR Marfă şi Tarom.