Dan Diaconescu: Îl SOMEZ pe Ponta să semneze contractul de privatizare Oltchim

Dan Diaconescu a declarat, luni, că îl somează pe premierul Victor Ponta să semneze contractul de privatizare al Oltchim şi să îi dea acţiunile, întrucât a blocat banii pentru proiect.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 11:04
Dan Diaconescu: Îl SOMEZ pe Ponta să semneze contractul de privatizare Oltchim

„Domnul procuror Ponta conduce România, şi dânsul face două lucruri: închide combinatele care mai mergeau cât de cât, şi pe mine m-a încadrat la 15 ani de închisoare şi vă spun oficial că se merită 15 ani de închisoare pentru a salva Oltchimul”, a declarat luni Dan Diaconescu la ieşirea din Tribunal, unde s-a prezentat în procesul în care este acuzat de şantaj.

„Pe de altă parte, acest combinat va fi repornit de către mine şi de colegii mei, indiferent ce se va întâmpla. Cu acest prilej îl somez pe domnul prim ministru Victor Ponta să semneze contractul de privatizare. Au mai rămas 9 zile în care mai poate semna. Să nu mai folosească şiretlicul de astăzi, să vină cu un contract cu puncte puncte, spaţii goale, fără paragrafe şi fără anexe„, a mai spus Diaconescu.

El precizat că îl somează pe domnul Ponta să îi dea acţiunile, pentru că a am plătit deja. „Am garantat banii, se poate spune că am şi plătit, pentru că am blocat banii pentru acest proiect. 45 de milioane de euro m-a costat ca să demonstrez o escrocherie a politicienilor din actuala clasă politică. Escrocheria este următoarea: falimentarea Oltchimului şi l-au închis cu o lună înainte de privatizare. Nu au făcut conversia de acţiuni, cum le-a cerut FMI, nu au recalculat datoria către AVAS, cum le-a cerut Comisia Europeană şi deasemenea nu au oferit cumpărătorilor Oltchim şi şansa de a cumpăra Arpechim şi toate celelalte obiective din industria petrochimică legate în lanţ de dinainte de 1989″, a spus Dan Diaconescu.

„Îi rog încă o dată pe guvernanţi, care ar fi trebuit să salute această privatizare de succes şi să se bucure că au primit 41 de milioane de euro în plus faţă de ce le-a oferit polonezul şi să ne acorde facilităţi de plată, precum în cazul Mittal, Petromidia, Renault sau Ford, noi suntem singurii pe care guvernul îi ameninţă cu puşcăria după ce ne-am permis să le stricăm jucăria şi să cumpărăm cu un preţ mai mare decât polonezul. Acest combinat trebuia la această oră să aibă un proprietar polonez care să fi dat statului român 3 milioane de euro până la sfârşitul lunii februarie. În schimbul acestui polonez, am venit noi, românii, care vrem să dăm banii cât mai repede şi să repornim combinatul. Cei care guvernează acum România vor să blocheze combinatul, de-aia l-au şi închis cu o lună înainte de a-l vinde, pentru a-l vinde cu o sumă cât mai mică. Este foarte deranjat actualul guvern că ne-am permis să creăm locuri de muncă şi că ne permitem să investim pe teritoriul României”, a declarat Diaconescu.

El a subliniat că nu există nicio înţelegere cu Adriean Videanu, aşa cum l-a acuzat Victor Ponta. „Ar fi culmea. După cum ştiţi, în programul nostru de guvernare pe primul loc este trecută propunerea de a-l înlătura pe Traian Băsescu după alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar într-un mod care să ne dea această şansă, nu cum a încercat USL, prin acel circ legat de referendum”.