Dan Diaconescu, la un pas de faliment direct din închisoare

Dan Diaconescu ajungs în sapă de lemn. Prezentatorul TV care în trecut se lăuda cu maşini de lux, yachturi şi chiar elicopter, este acum în pragul falimentului.

03 sept. 2015, 08:15
Dan Diaconescu, la un pas de faliment direct din închisoare

Prezentatorul TV a fost dat în judecata de Apa Nova din cauza datoriilor pe care le are la această companie. În total, Diaconescu a acumulat datorii de peste 5 milioane de euro. 

Citeşte şi Dezvăluiri INCENDIARE. Ce face Dan Diaconescu în puşcărie

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au acceptat, recent, cererea unei banci la care Dan Diaconescu are datorii si au autorizat intrarea in imobilului detinut de omul de televiziune.

Cladirea este cea in care fostul moderator intentiona, in trecut, sa mute sediul OTV, insa nu a mai apucat să o facă, din cauza ca televiziunea a fost inchisa. Decizia magistratilor este definitiva, iar banca va trece la executarea silita.

Citeşte şi Dan Diaconescu folosea limbaj codificat când şantaja. Ce erau „plasma” şi „televizor”. Motivarea judecătorilor

Imobilul respectiv, care are o suprafata de 225 de metri patrati si era evaluat, in 2010, la 5,1 milioane de lei, se afla in urma cu doi ani in executare silita, dupa ce judecatorii au admis solicitarea unei alte banci. Institutia s-a adresat instantei si a cerut executarea silita a lui Dan Diaconescu pentru o datorie de 5 milioane de euro.

Nu a platit nici macar cablul

O companie de cablu l-a actionat in judecata pe Diaconescu si formatiunea politica pe care a infintat-o pentru neplata datoriilor din trecut. Omul de televiziune s-a folosit de serviciile de televiziune si internet, insa a „uitat” sa plateasca.

Diaconescu a fost arestat in luna martie a acestui an si incarcerat la Penitenciarul Rahova. Trecutul il urmareste pe jurnalist, cel care, in trecut, si-a facut partid si a candidat la Presedintia Romaniei.

Citeşte şi Dan Diaconescu, agent imobiliar pentru Marian Vanghelie. Cum făcea tranzacţii de milioane pentru primar

Condamnat pentru santaj

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Politistii care au mers la locuinta lui DD pentru a-l duce la penitenciar, dupa ce au primit de la instanta mandatul de executare a pedepsei, au iesit cu acesta dupa mai bine de 30 de minute.