Dan Diaconescu, one man show: de la episodul cu TOMBERONUL la privatizarea Oltchim

Este prea bogat ca să fie român. Aşa se caracteriza în 2010, realizatorul TV, Dan Diaconescu, mai nou, patron la Oltchim. Are ce-i drept câteva zeci de milioane de euro avere, maşini de lux, avion şi şase case. Patronul OTV este, însă, şi dator la stat cu multe milioane de lei.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 11:54
Dan Diaconescu, one man show: de la episodul cu TOMBERONUL la privatizarea Oltchim

Dan Diaconescu este one man show. A fost şi arestat, spune el, pentru „un promo”. Realizatorul TV a fost băgat şi în tomberon de unul dintre invitaţii săi.

Le-a făcut pe toate Dan Diaconescu, inclusiv avere. Dan Diaconescu nu se sfieşte să se afişeze cu maşini de lux, iar în conturi are milioane de euro. Omul de afaceri are un Mercedes SLK, două Rolls Royce, un Bentley, un Lincoln Navigator, un Porsche Cayenne şi un Infinity Q45. Patronul OTV mai are şi un avion Cessna, un iaht de peste două milioane de euro, dar şi un elicopter Puma.

Totodată, realizatorul TV are şase firme pe numele său. Cea mai cunoscută – Oglinda Television sau OTV, televiziunea poporului, care anul trecut a înregistrat afaceri de 150.000 de euro şi un profit de 1.000 de euro. Vedetele postului, în afară de Dan Diaconescu bineînţeles: Magda Ciumac şi Elodia.

Cu toate aceastea, nici telenovelele cu Elodia şi Magda Ciumac nu l-au scăpat de datorii. Dan Diaconescu are restanţe la stat pentru două firme de peste 6,5 milioane de lei. ANAF a început executarea silită.

Datoriile la stat nu l-au împiedicat pe Dan Diaconescu să liciteze pentru preluarea acţiunilor Olchim. Şi a câştigat. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Săptămâna viitoare va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim. Diaconescu a declarat vineri seara, la România TV, că are banii necesari pentru a achita contravaloarea Oltchim, însă a evitat să spună care este numele firmei care îi este parteneră în achiziţionarea combinatuluidin Râmnicu-Vâlcea. Diaconescu a spus că nu va vinde combinatul, dar angajaţii acestuia vor deveni acţionari.