Dan Diaconescu a pus gând rău UDMR-ului: Poate reuşesc eu să scot maghiarii de la guvernare

Dan Diaconescu a declarat, la România TV, că PPDD ar putea să condiţioneze intrarea la guvernare de plecarea UDMR, în cazul în care liderii Uniunii îşi vor mai manifesta nemulţumirea faţă de o colaborare între PSD şi PPDD.

10 iun. 2014, 18:49
Dan Diaconescu a pus gând rău UDMR-ului: Poate reuşesc eu să scot maghiarii de la guvernare

„S-ar putea ca din seara asta să ne disociem noi de UDMR şi să spunem ori noi, ori ei. Poate reuşesc eu să scot UDMR de la guvernare. Ajunge cu şantajul ăsta al UDMR”, a comentat Dan Diaconescu refuzul lui Kelemen Hunor de a accepta prezenţa PPDD în guvernul Ponta.

Dan Diaconescu susţine că reticenţele Uniunii sunt provocate de faptul că, în urmă cu câteva luni, el a anunţat că PPDD va intra la guvernare doar dacă UDMR va intra în opoziţie. Un alt motiv este proiectul PPDD de introducere a votului obligatoriu întrucât asta ar face ca UDMR să nu mai atingă pragul electoral de 5%.

„Plecaţi, fraţilor! Ăsta-i apelul meu pentru UDMR deoarece astfel Dan Diaconescu îşi vede visul cu ochii. Nu m-am gândit că un partid atât de mare ca UDMR să îşi facă griji de un om atât de mic, de cocoşat şi de ştirb cum sunt eu”, a mai spus Diaconescu.

UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că intrarea partidului lui DD în Guvern ar fi „un dezastru” din punct de vedere al imaginii. Şi UNPR a anunţat zilele trecute că nu vrea ca PP-DD să facă parte din Guvernul Ponta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, nu este oportună cooptarea PP-DD la guvernare. „Din punct de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie. Pe plan local, fiecare face fel de fel de înţelegeri, asta e o altă discuţie. Dar, la nivel guvernamental, în coaliţie, nu sunt de acord şi cred că ar fi o greşeală „, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că premierul Victor Ponta îi cunoaşte punctul de vedere, dar decizia îi aparţine acestuia şi PSD.