Dan Diaconescu pus sub control judiciar. Avocatul său susține că stenogramele din dosar sunt FALSE

Dan Diaconescu s-a prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, care a judecat cel două contestaţii depuse la decizia de arestare la domiciliu a omului de televiziune, care a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de Judecătoria Constanţa.

13 apr. 2023, 13:23
Dan Diaconescu pus sub control judiciar. Avocatul său susține că stenogramele din dosar sunt FALSE

Magistraţii au decis plasarea sub control judiciar. Nici la intrare nici la ieşire, Dan Diaconescu nu a făcut declaraţii, dar avocatul său a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate.

Tribunalul Constanţa a decis să respingă contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi să admită contestaţia formulată de Dan Diaconescu.

Astfel, instanţa a decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie până în data de 11 iunie, inclusiv.

Pe timpul controlului judiciar Dan Diaconescu are mai multe obligaţii, printre care să se prezinte în faţa anchetatorilor sau a instanţei de câte ori este chemat, să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul, să se prezinte la Poliţie, conform programului de supraveghere.

De asemenea, Dan Diaconescu trebuie să nu plece din ţară, să nu ia legătura cu martorii din dosar.

Instanţa a menţionat că în cazul în care încalcă aceste prevederi, atunci controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul preventiv sau cu arestul la domiciliu.

Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.

Înainte de ora 11.00. Diaconescu a ieşit de la instanţă, fără a face declaraţii presei.

Citește și: Minorele lui Dan Diaconescu, nemulțumite de sumele primite. Fostul politician le-a oferit ciocolată și le-a promis că le duce la cumpărături în mall

Avocatul său, Alexandru Morărescu, a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate.

Fostul politician și realizator TV, Dan Diaconescu, apare în stenogramele procurorilor purtând discuții cu fetele cu care este acuzat că a întreținut relații sexuale, acestea fiind minore.

Potrivit discuției obținute de Digi24 din surse judiciare, atașată la dosarul prin care procurorii au solicitat arestarea sa preventivă, Dan Diaconescu cere „o fată virgină”. În alte stenograme, acesta o întreabă pe o altă fată în ce clasă e, aceasta răspunzându-i că este în clasa a 10-a.

Citește și: Detalii șocante în cazul medicului cercetat pentru moartea a patru pacienți. Doctorul a suferit o operație pe creier și ar avea pierderi de memorie