Dan Fredinburg, preşedinte executiv al Google, mort în urma avalanşei de pe Everest

Pe Everest, cel puţin 14 alpinişti şi-au pierdut viaţa, în urma avalanşei. Printre ei, şi unul dintre directorii Google, Dan Fredinburg.

26 apr. 2015, 07:41
Dan Fredinburg, preşedinte executiv al Google, mort în urma avalanşei de pe Everest

În avalanşa de pe Everest şi-a pierdut viaţa şi Dan Fredinburg, director executiv al Google. Alpinist experimentat, el se afla pe munte alături de alţi trei colegi. Aceștia au scăpat cu viață.

În vârstă de 33 de ani, Dan Fredinburg a condus mai multe echipe Google pe unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde făcea poze pentru Google Maps.

Cea care a confirmat că Dan a murit în avalanşă a fost sora lui cea mică, potrivit usmagazine.com.

Cu o zi înainte de avalanşă, el s-a pozat la înălţime, în inima muntelui şi a publicat fotografia pe contul său de Facebook.

Paisprezece persoane au murit pe muntele Everest într-o avalanșă declanșată de cutremurul ce a devastat Nepalul sâmbătă, potrivit unui nou bilanț care ar putea crește în continuare, a declarat duminică un responsabil nepalez, citat de AFP.

Paisprezece decese au fost confirmate până acum. Ne temem că bilanțul ar crește. Încercăm să trimitem la fața locului elicoptere„, a declarat Gyanendra Kumar Shrestha, un responsabil al departamentului de turism din Nepal.

Tabăra de bază a alpiniștilor de pe fața sudică a Everestului a fost sever afectată în urma celor două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 și, respectiv, 6,7 grade, care s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, în munții Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu, informează Asociația Română pentru Alpinism și Explorare într-un comunicat de presă.

Citeşte şi MESAJELE lui Alex Găvan, alpinistul român de pe Everest, au ajuns în presa internaţională

Peste 2.000 de morţi şi aproape 5.000 de persoane dispărute este ultimul bilanţ oficial al cutremurului devastator de 7,8 din Nepal. 19 români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

Citeşte şi BILANŢ OFICIAL: Peste 2.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei 19 români sunt în siguranţă

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 5.6 în Taiwan. Replică de 5.4 în Nepal