Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, reabilitat post-mortem de justiţie. Vlad şi Raluca Hosu, mărturii cutremurătoare din anchetă. Victor Ciutacu: „A fost încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul”

Vinerea trecută, judecătorii de la Curtea de Apel București l-au achitat definitiv pe Dan Hosu, în temeiul articolelor din Codul de Procedură Penală care se referă la: fapta nu există sau fapta nu este prevăzută de legea penală.

31 mai 2023, 09:18
Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, reabilitat post-mortem de justiţie. Vlad şi Raluca Hosu, mărturii cutremurătoare din anchetă. Victor Ciutacu: „A fost încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul”
Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, reabilitat post-mortem de justiţie. Vlad şi Raluca Hosu, mărturii cutremurătoare din anchetă. Victor Ciutacu: "A fost încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul"

Dan Hosu a fost achitat de sub acuzațiile de trafic de influență, dare de mită, acces ilegal la un sistem informatic și la vehicularea unor informații care nu sunt destinate publicității.

Într-un singur caz, unul dintre judecătorii din completul de apel a avut o altă viziune, în legătură cu infracțiunile de instigare la acces ilegal la un sistem informatic. Al treilea judecător care a intrat în dosar, potrivit regulilor stabilite de Codul de Procedură Penală a optat pentru achitarea fostului polițist.

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Ca să mai spulber un mister, Georgiana și Dan Hosu au fost prietenii noștri de familie. Cândva, în preistorie, pe vremea când procurorul, polițistul, omul de afaceri și ziaristul puteau sta la aceeași masă. Fără să se pozeze/filmeze pe ascuns. Fără să se denunțe între ei. Și fără ca vreunul dintre ei să aibă intenții oneroase. Ne-am sărbătorit împreună, am fost unii în casele celorlalți, ne-am bucurat de reușitele copiilor noștri, ne-am felicitat pentru succesele de familie. Până la un moment dat, când, odată schimbate vremurile, cu unii dintre noi ajungând în diverse poziții brusc incompatibile cu socializarea de odinioară, am devenit, toți, mai rezervați; nu și certați, să ne înțelegem. Iar profesional nu s-a pus vreodată problema să colaborăm. Fiindcă ne-am fi făcut rău unii altora. Nu ne-am ascuns, dar nici nu ne-am mai căutat. Și astăzi îmi pare nespus de rău. Pentru că a trecut viața pe lângă noi. Din păcate, pentru unii, cum a fost Dan, prea repede și prea crud. Astăzi, Dan, care a trăit umilința de a fi ridicat și încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul, nu mai este. Dar, tot astăzi, după ce a fost achitat postmortem, fiul lui, Vlad Hosu, îi ține memoria vie. Și, atât cât poate, îl reabilitează. Are toate motivele din lume să o facă„,  a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Fiul lui Dan Hosu a comentat în direct la România TV situaţia: „Îmi pare rau ca trebuie sa ne auzim in acet context, dar trebuie sa spunem ca in acest moment vin eu ca reprezentatnt al familie, e o bucurie dureroasa. Fiind avocat de profesie, ma intalnesc cu oameni care sunt abuzati in fiecare zi. Felul in care a trait tatal meu a fost o umilinta foarte mare, pentru ca stim ca ceea ce s-a intamplat nu a fost drept. Am fost singurii care eram cotra tuturor. Nimeni din familia nostra nu a scos in presa nici macar un cuvant. A spus ca o sa asteptam ca justitia sa se pronunte si sa spunem care este nedreptatea care i s-a facut tatalui meu. A fost un om care a trait pentru aaesta tara. E trist ca tatal meu a trait in denigrare”, a spus Vlad Hosu la Punctul Culminant.

Raluca, fiica fostului polițist Dan Hosu, a povestit cum a fost reținut tatăl său de DNA. A murit înainte de a afla că a fost achitat definitiv
În memoria lui Dan Hosu, fiica acestuia Raluca a scris un mesaj emoționant în care explică cum au avut loc perchezițiile DNA și cum și-a văzut tatăl scos pe ușa casei, în cătușe, nevinovat, de procurorii anticorupție.

Raluca Boboc, fosta consilieră a lui Traian Băsescu, anticipează suprize la prezidenţiale: „Se pregăteşte terenul pentru Kovesi, susţinută de „trotnetişti şi PNL, care se va bate cu George Simion pentru Cotroceni”
Mesajul a fost postat și de Vlad Hosu, fiul fostului polițist Dan Hosu, care a murit la începutul acestui an, din cauza unei boli foarte grave.

Început de toamna in 2016. Început de sfârșit. Soneria apăsată profund, bătăi în poartă și câteva țipete de voce gâtuită: “Deschide! Politia!”. O viața întreaga el fusese de cealaltă parte a ușii. În acel septembrie trist, tata s-a dus și a deschis poarta. Nu înțelegea ce se întâmplă. Nici până la final nu a înțeles. O ora mai târziu, în timpul percheziției, Vlad (fiul avocat – n.n.) îi spunea Giorgianei (Georgiana Hosu, fost procuror șef DIICOT, soția lui Dan Hosu – n.n.): “Nu cunoaștem acuzațiile, știm sigur ca nu a făcut nimic, dar va fi reținut. Așa e mersul lucrurilor acum.” Giorgiana, care nu știa ca tocmai ce devenise “controversata procuroare Hosu”, conștientiza ca avea sa fie ofranda pe altarul proaspăt construit. Sângera, iar carnivorele erau pe aproape”, a scris în prima parte a mesajului său, Raluca Hosu.

Arestul Central al Poliției Capitalei este cunoscut și sub numele de ”beciul domnesc”. Condițiile de cazare sunt descrise de cei care au trecut pe acolo, ca fiind desprinse din Evul Mediu.

Raluca Hosu a mai scris că Dan Hosu a fost reținut și că ulterior a fost închis la ”beciul domnesc”. ”12 ore după profetia lui Vlad, Giorgiana cara o geanta cu așternuturi, schimburi și mâncare la Beciul Domnesc. O uniformă gri se zbătea sa țină niște pântece supradimensionate. Purtătorul ei, care avea ironica atribuție de a păzi accesul in clădirea in care toată lumea spera sa nu intre, o trata cu aerul superior al celui care s-ar autocaracteriza ca fiind “mai superior”. Așa a început lupta in care am fost nevoiți sa intram. Tatal meu era acolo. Eroul meu nu mai era cu noi. Il voiam înapoi. Pentru ca vreau ca povestea noastră sa ajungă peste tot, va rog sa o distribuiti. Eu sunt Raluca Hosu si sunt mândra ca sunt fiica lui Dan Hosu”, a mai scris Raluca.

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit în februarie. Suferea de o boală incurabilă

Dan Hosu ar fi suferit de o boală incurabilă, au dezvăluit apropiați din familie.

Dan Hosu a fost șeful Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR. În anul 2016, acesta deținea funcția de director general al Despăgubiri, Accidente, Vătămări SRL.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul lui, declarând că ar fi fost achitat, cu toate că procesul se afla în curs de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 februarie.

Citește și Giorgiana Hosu, fost procuror-şef DIICOT, s-a pensionat. Klaus Iohannis a semnat decretul!