Dan Ionescu, tehnicianul fără de care România îl putea rata pe Gică Hagi, a murit

Dan Ionescu, fostul director al Centrului Național „Luceafărul” și fost șef al Departamentului Copii și Juniori din cadrul FRF, a murit astăzi, la vârsta de 78 de ani.

22 aug. 2023, 19:35
Dan Ionescu, tehnicianul fără de care România îl putea rata pe Gică Hagi, a murit

Dan Ionescu, fostul director al Centrului Național „Luceafărul” și fost șef al Departamentului Copii și Juniori din cadrul FRF, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 78 de ani.

Dan Ionescu a fost direct al Centrului „Luceafărul”, lucrând îndeaproape, printre alții, și cu Gică Hagi. Din anul 1981 a fost cooptat în cadrul Federației.

Toto Cutugno a murit după o suferință îndelungată. Artistul italian avea 80 de ani

În 2018, Dan Ionescu oferea pentru Libertatea un interviu profund despre fotbalul românesc. Printre subiectele dezbătute s-a numărat și primii pași făcuți de Gică Hagi în carieră.

Îmi amintesc că tatăl lui Gică Hagi, nea Iancu, Dumnezeu să-l ierte, a spus că i-a cumpărat lui Gică postul de șef de sală al restaurantului de la cazino. Gică era în ultimul an de licelu, iar nea Iancu voia ca fiul lui să aibă un loc de muncă, dacă nu ar mai putea să joace fotbal.

Rezultatele testării capacității de efort aerob nu au fost cele mai bune. Exista un referat prin care Hagi urma să fie exclus din centru. Dar am vorbit cu doamna doctor Elisabeta Pufulete și am reușit să îl salvăm.

Doliu în PSD. Fost primar pentru 20 de ani în Botoşani, a murit la 59 de ani
Dan Ionescu a fost una dintre figurile de marcă în ceea ce privește identificarea și promovarea talentelor în fotbalul românesc. Fostul reprezentant al Federației Române de Fotbal a trecut în neființă marți, pe 22 august.

Trupul său va fi depus la capela „Reînvierea”. Ceremonia de înmormântare este programată pentru 24 august, la ora 12:00, la cimitirul „Reînvierea”.