Dan Marian, PDL: Democrat-liberalii nu fac nicio alianţă sau înţelegere nici cu PSD, nici cu PNL

Democrat-liberalii sunt decişi să îl cheme în instanţă pe fostul lider al filialei ieşene a partidului, Gabriel Surdu, dacă acesta nu renunţă la funcţiile obţinute în administraţia locală, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 17:49
Dan Marian, PDL: Democrat-liberalii nu fac nicio alianţă sau înţelegere nici cu PSD, nici cu PNL

Senatorul Dan Marian, secretar regional al PDL, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va fi trimisă o adresă către Consiliul Local Iaşi prin care se anunţă decizia PDL Iaşi de a-l exclude din partid pe Gabriel Surdu, fapt care duce la pierderea mandatului de consilier local.

‘Ne bazam pe faptul că domnul Surdu îşi va da demisia din CLM. Dacă nu se decide încetarea mandatului de consilier, vom ataca în contencios administrativ. Dacă nu se rezolvă nici aşa, vom ajunge la plângeri penale. Îl sfătuim pe Gabriel Surdu să nu încerce tertipuri administrative. Să renunţe singur la postul de viceprimar’, a spus Dan Marian.

Declaraţia a fost făcută după ce în timpul şedinţei Consiliului Local Municipal, preşedintele PDL Iaşi, Gabriel Surdu, care este şi consilier local, a fost ales viceprimar după demisia liberalului Marius Dangă.

După alegerile pentru funcţia de viceprimar, conducerea PDL a trimis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunţa decizia de excludere din partid a lui Gabriel Surdu ‘pentru nerespectarea deciziilor partidului privind alianţele şi colaborările politice la nivel local’.

‘PDL nu poate fi părtaş la proasta administrare a judeţului Iaşi de către administraţia locală şi judeţeană, compusă din PSD şi PNL‘, se menţiona în comunicatul de presă.

Referitor la această decizie, Dan Marian a spus că este cea mai dură sancţiune aplicata unui membru de partid.

‘Am aplicat această sancţiune, cea a excluderii, tocmai pentru a transmite un mesaj clar, că PDL nu face nicio alianţă sau înţelegere cu PSD, dar nici cu PNL. Domnul Surdu a încălcat dispoziţiile conducerii a partidului şi a vândut, ca pe o marfă, PDL Iaşi către PSD’, a susţinut Dan Marian.

El nu a exclus aplicarea unor sancţiuni democrat-liberalilor care au ‘businessuri cu Nichita’.

Funcţia de preşedinte interimar al PDL Iaşi a fost preluată de senatorul Dumitru Oprea.