Dan Morega, în arest la domiciliul după ce a fost externat din spital

Tribunalul Bucureşti a decis că Dan Ilie Morega are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea anchetatorilor / Decizia este definitivă

01 apr. 2024, 23:19
Dan Morega, în arest la domiciliul după ce a fost externat din spital

Tribunalul Bucureşti a decis luni, că Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea anchetatorilor. Decizia magistraţilor este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a respins luni, contestaţia procurorilor. “În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 204 C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024.

În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. rap. la art. 204 admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. .., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în minuta instanţei. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Dan Ilie Morega, scandal în spital. De ce a refuzat să fie externat de la Psihiatrie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a propus Judecătoriei Sectorului 1 arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega după ce fostul prefect de Gorj a încălcat controlul judiciar şi s-a urcat din nou la volan deşi are permisul retras pe motive medicale. Instanţa a hotărât arestarea la domiciliu a lui Morega, iar măsura a fost contestată de procurori şi de fostul prefect.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat  de mai multe ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.
Un astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

Un nou dosar penal pentru Dan Ilie Morega după ce s-a urcat la volan deşi are permisul retras şi a făcut accident

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.
În plus, doctorii i-au recomandat – în fişa de externare – să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric.