Un nou dosar penal pentru Dan Ilie Morega după ce s-a urcat la volan deşi are permisul retras şi a făcut accident

Un nou dosar penal pentru fostul prefect Dan Ilie Morega. Deși are permisul de conducere retras de pe 6 februarie, Dan Ilie Morega s-a urcat din nou la volan și a provocat un accident rutier în municipiul Târgu Jiu, soldat cu pagube materiale.

22 mart. 2024, 10:27
Un nou dosar penal pentru Dan Ilie Morega după ce s-a urcat la volan deşi are permisul retras şi a făcut accident

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega are un nou dosar penal după ce s-a urcat la volan deşi are permisul retras şi a lovit o maşină în Târgu Jiu. În urma evenimentului nu au fost persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Citește și: Dan Morega, fostul prefect de Gorj, s-a urcat iar la volan deși nu mai are permis. Este a cincea oară, iar polițiștii au decis dosar penal

“În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Deși are permisul retras din motive medicale, Dan Ilie Morega a fost depistat de mai multe ori la volan, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Cel mai recent astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

Citește și: Concluzia medicilor în cazul Morega: „Are discernământul diminuat și nu are dreptul de a se urca la volan”

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.
În plus, doctorii i-au recomandat – în fişa de externare – să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric.