Dan Negru a luat foc după ce Guvernul a anunţat renunţarea la banii cash. „E o Românie căreia nu-i pasă şi care trăieşte în bordeiele astea”

Guvernul a anunţat că vrea să reducă gradual plățile cash, cu obiectivul final ca toate tranzacțiile să se facă doar prin intermediul băncilor. Măsura nu este una nouă în Europa și a mai fost încercată în Suedia.

04 oct. 2023, 13:32
Dan Negru a luat foc după ce Guvernul a anunţat renunţarea la banii cash. „E o Românie căreia nu-i pasă şi care trăieşte în bordeiele astea”
Dan Negru a luat foc după ce Guvernul a anunţat renunţarea la banii cash. "E o Românie căreia nu-i pasă şi care trăieşte în bordeiele astea"

Dan Negru a luat foc după ce Guvernul a anunţat renunţarea la banii cash. „Propunerea noastră este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru, ori, după cum ştim, evaziunea fiscală şi toate mecanismele prin care se face evaziunea fiscală, în ceea ce priveşte operaţiunile prin numerar, acestea sunt frecvent folosite pentru astfel de lucruri şi atunci noi avem trei paliere de măsuri”, a spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Citeşte şi: Ce spune Laurenţiu Damian despre relaţia dintre fiul său şi Theo Rose. De ce nu o cere Anghel Damian de soţie pe jurata de la Vocea României

Dan Negru a reacţionat dur cu o nouă postare pe rețelele de socializare, unde a scos în evidență diferențele sociale care sunt extrem de vizibile în continuare în România. „Două Românii vorbesc despre dispariția cash-ului. Mai e o României căreia nu-i pasă nici de cash și nici de card. România care trăiește în bordeiele astea…Nu-s bogații vinovați de lipsurile săracilor. Suntem săraci fiindcă așa suntem conduși. 90.000 de milionari în dolari are azi România și cei care ne conduc n-au știut să aducă sărăcia mai aproape de bogăție. Le-a ieșit mereu invers.
Și n-au înțeles că e mai bine să trăieşti sărac într-o ţară bogată decât bogat într-o ţară săracă”, a trasmis Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Primele imagini oficiale cu Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă. Cum a fost surprins cel mai surprinzător cuplu din showbiz

Dan Negru a mai dezvăluit recent că că a primit invitația pentru a ţine discursuri motivaţionale în anumite conferințe, care nu sunt deloc rău plătite, dar pe care le-a refuzat: „Primesc vreo 2-3 invitații pe lună la conferințe despre leadership. Nu mă pricep, le refuz deși se plătește bine. Dar dacă aș putea, le-aș interzice! Cea mai nouă șarlatanie e industria conferințelor despre cum să reușești în viață, despre cum să fi lider. Din cauza lor, nimeni nu mai ascultă, toți vorbesc. Toți vor să conducă, toți vor cârma, nimeni nu mai vrea vâslele. E o inflație de leadership. E o industrie scăpată de sub control. Copiilor li se bagă-n cap că trebuie să fie lideri. Mândria, orgoliul, „lupul alpha” au luat locul smereniei și cumsecădeniei”.