Dan Negru, anunț surprinzător la început de an: „Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj să mărturisesc public acest lucru”

Dan Negru a publicat o carte alături de părintele Vasile Ioana. E ușor de citit, de înțeles și poate fi o lectură utilă și plăcută chiar și pentru cei care nu sunt neapărat "cu biserica".

03 ian. 2023, 20:15
Dan Negru, anunț surprinzător la început de an: „Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj să mărturisesc public acest lucru”

Dan Negru și părintele Vasile Ioana au lucrat împreună la cartea „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”.

Mulți l-au lăudat pe Dan Negru și l-au apreciat pentru actul de curaj de a-și mărturisi public credința. Omul de divertisment e de altă părere, însă. Pentru el acest lucru înseamnă normalitate.

„Cei mai mulți mi-au spus că este un curaj, în ziua de azi, să-ți mărturisești public credința, iar eu, printr-o carte scrisă cu un preot, am făcut-o. Nu cred că este curaj, cred că este normalitate. Am încercat prin cartea aceasta – „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului” – să lămuresc, prin întrebări, nelămuriri care, pe mine, mă măcinau și care erau legate de credința mea. I-aș îndemna pe toți spre curaj. Astăzi, cel mai curajos este să gândești singur și cu voce tare”, a spus Dan Negru într-un interviu pentru DC News.

Citește și Dan Negru dezvăluie secretul reuşitei în carieră: „Degeaba ai un mentor care îţi deschide uşa dacă tu nu ştii să intri

Practic, cartea lui Dan Negru, apărută la Editura Bookzone, este un dialog cu părintele Vasile Ioana din care află răspunsul la multe întrebări legate de credință.

Extras din cartea „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”

Dan Negru: Sunt necazurile consecințele păcatelor noastre trecute?

Părintele Vasile Ioana: Întotdeauna.

Dan Negru: Inclusiv bolile?

Părintele Vasile Ioana: Fiecare dintre noi vine în existenţă cu un ADN moștenit, ne trăim întreaga viață făcând alegeri. O mare parte dintre bolile pe care le avem e generată de stres, de angoase, de agitația cotidiană în care trăim, de alimentația nesănătoasă. Dumnezeu construiește perfect din „fabrică” acest utilaj, această mașinărie – corpul uman. Doar noi îl stricăm. Hai să facem o paralelă cu domeniul auto. Cum îți întreții mașina, așa o ai. De pildă, dacă intri în curbe cu viteză, nu ocolești gropile, când te duci la service, constați că, deși este aproape nouă, are multe defecțiuni și nu te mai ajută la fel ca înainte. Așa se întâmplă și în cazul corpului uman.

Citește și Tragedia care i-a unit pe Dan Negru și Florin Piersic: „Mă suna în fiecare dimineață la ora 9”

Dan Negru: Mulți descoperă la doar 30 de ani că sunt praf.

Părintele Vasile Ioana: Nu ai cum să vrei ca mașina să arate ca nouă, atât timp cât ai intrat cu ea în copac, ai făcut daună totală, ai revopsit-o. O astfel de mașină, deși are abia doi ani, va arăta ca de cel puțin zece. Așa și trupul: dacă nu-l folosim rațional, ci abuzăm de el, se ruinează, se compromite, îngreunând și viața sufletului. Smerenia ce face? Te ține acolo, în viteza legală, ca să nu ți se întâmple lucruri grave.

Dan Negru: Păcatele deteriorează și corpul fizic?

Găsiți răspunsul în cartea „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”.