Dan Negru, cotonogit pe stradă: „Am luat bătaie, am stat în spital”

Dan Negru este bântuit de un moment teribil. Prezentatorul Antenei 1 a rupt tăcerea și a dezvăluit cum a fost primul contact pe care l-a avut cu orașul București. S-a lăsat cu bătaie.

11 feb. 2019, 15:00

Dan Negru are o familie frumoasă și își iubește foarte mult soția și copiii. Are, totuși, o mare pasiune. Fotbalul! Celebrul jurnalist este originar din Timișoara. Dar a ales să susțină Steaua. Pe roș-albaștri.

Bănățean fiind, îndrăgitul prezentator de la Antena 1 a avut, la rândul lui, “meciuri” ca suporter. În special cu dinamoviștii, rivalii tradiționali ai grupării din Banat. Și-a luat chiar și “omorul”. Cu prima ocazie când a venit în București.

Am luat bătaie, am stat în spital, de la galeria lui Dinamo. Eram copil! Când juca Poli cu Dinamo, era război în Timișoara. Vorbesc de perioada de dinainte de 1989. Aveam 14 ani! Dinamo era considerată echipa Bucureștiului, a Securității. La un moment dat, m-am luat eu ca prostul, cu galeria. M-am suit pe tren și am venit la un cuplaj. Am venit cu galeria lui Poli. Și când am ieșit de la meci, ne-au înconjurat dinamoviștii.

Tăticule… M-a fugărit unul pe lângă fostul «23 August» și, când m-a prins, mi-a tras vreo patru pumni în cap, m-a făcut năuc. M-am dus la spital, la Floreasca. Mi-au pus copci pe față, eram praf! Am luat bătaie de la Dinamo, fizic, la propriu… În Timișoara, când jucau Dinamo și Poli, era măcel. Poli era atunci înfrățită cu cei de la Rapid. Mi-am furat-o rău, tată! Eu de atunci nu am mai ajuns la spital, la Floreasca. M-am întors acasă bătut, m-au văzut ai mei… Prima venire a mea în București s-a lăsat cu bătaie”, a spus Dan Negru pentru CANCAN.RO.

Dan Negru este, cu siguranță, un personaj fabulos. Adoră nu numai meseria, ci și sportul. A ales să susțină Steaua. De unii este hulit, de alții apreciat. Merită, însă, tot respectul. Este un cunoscător al fenomenului fotbalistic și un sufletist.

Steaua e prima echipă în sufletul meu, urmează Poli. De fapt, iubesc fotbalul în primul rând. Suporterii din România au uitat că trebuie să iubească mai întâi fotbalul, înainte de a iubi o echipă. Cu Steaua ţin pentru că fac parte din generaţia Cupei Campionilor Europeni. Eram în liceu cînd Steaua câştiga cel mai important trofeu din Ghencea şi de atunci Steaua mi s-a lipit de suflet. În adolescenţă ascultam celebrele duplexuri la radio, ştiam toată echipa Stelei. Acum, oriunde m-aş afla, când aud de Steaua, gândul îmi fuge la adolescenţă”, mărturisea Dan Negru în urmă cu nouă ani.