Dan Negru dă de pământ cu șeful TVR, Dan Turturică, după umilința de la Eurovision: „Devenim penibili!”

Dan Negru nu s-a mai putut abține. Celebrul prezentator TV susține că principalul vinovat pentru umilința suferită de România la Eurovision este Televiziunea Română (TVR), condusă de către controversatul Dan Turturică. 

21 mai 2023, 13:14
Dan Negru dă de pământ cu șeful TVR, Dan Turturică, după umilința de la Eurovision: „Devenim penibili!”

Lipsa de profesionalism a TVR-ului a condus la umilirea României la Eurovision, respectiv a bullyingului încasat de către Theodor Andrei.

În opinia lui Dan Negru, Moldova merită „jos pălăria!”.

„Am prezentat vreo două ediții de preselecții Eurovision în ‘golden age-ul’ TVR-ului, așa că uneori mă mai uit la concurs. Mi-a plăcut atitudinea Moldovei.

Anul trecut au avut curajul unei melodii unioniste cu mesaj politic. Noi am țopăit în spaniolă. Anul ăsta au cântat în limba română. Noi iar am lălăit în engleză. Am pierdut un tren. Moldova ni l-a trimis. Puștiul care ne-a reprezentat n-are nicio vină. TVR l-a expus unui bullying și apoi îl lasă din mâini. Copilul a fost expus unui hate uriaș și unui bullying din cauza unor maturi iresponsabili. 

Nu am rămas în urmă, doar că uneori vrem să o luăm prea repede înainte. Vrem să fim avangardișți și devenim ridicoli și penibili”, a comentat Dan Negru, în social media.

România TV a solicitat explicații de la conducerea TVR după umilința de la Eurovision, însă nu a primit explicații până astăzi.

Cine este Dan Turturică, șeful TVR

Numirea lui Dan Cristian Turturică la vârful TVR

a stârnit o mulțime de discuții la nivel social și politic.

Turturică a debutat în presă în anii ’90, ca reporter. De-a lungul timpului a scris la ziarul România Liberă, la Evenimentul Zilei și la Ziua. Din 2015 până în 2019 a fost redactor șef la site-ul Digi24, presa de casă a USR la acea vreme, care denigra constant PSD.

„Câinele de pază al USR” și-a creat un site obscur, „Universul”, după care a fost propulsat în funcția de director al TVR.

De asemenea, de-a lungul timpului, Dan Turturică a colaborat cu cei mai controversați patroni din presa din România. Printre aceștia, Sorin Ovidiu Vîntu, fost mogul la Realitatea, care-l plătea pe jurnalist cu 10.000 de euro lună de lună.

Turturică are o avere fabuloasă, potrivit declarației sale de avere:

– 5 terenuri cu o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați;

– o casă cu o suprafață de aproape 400 de metri pătrați;

– tablouri în valoare de 35.000 de euro;

– bijuterii în valoare de 25.000 de euro;

– depozit bancar de 48.000 de euro;

– depozit bancar de 70.000 de lei (peste 14.000 de euro);

– depozit bancar de peste 11.000 de dolari;

– alte depozite bancare în valoare de peste 10.000 de euro, însumate.

În urmă cu câțiva ani, Capital.ro scria că Dan Turturică locuiește într-un imobil estimat la aproape 1 milion de euro.

Nici salariul de la TVR nu este de neglijat. Fosta președintă a Televiziunii Române primea lunar 28.500 de lei brut (5.800 de euro aproximativ salariul brut, 3.400 de euro net), plus un spor de vechime de 25%. Asta înseamnă că suma totală este cu aproape 1.000 de euro mai mare decât a președintelui României, scrie chiar site-ul lui Turturică.