Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina: „Băi, e joacă, nu e război!”. Imagine de colecţie cu fiica preşedintelui Ucrainei

Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina. În urmă cu 20 de ani, jurnalistul trebuia să medieze disputa între Rusia și Ucraina, însă era doar o simplă competiție de divertisment, la Saint-Tropez, nu un război adevărat.

04 mart. 2022, 08:38
Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina: „Băi, e joacă, nu e război!”. Imagine de colecţie cu fiica preşedintelui Ucrainei
Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina

Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina. Jurnalistul era prezentatorul unui reality-show în care a apărut chiar fiica fostului președinte al Ucrainei, Viktor Iușcenko.

Un martor al acelor vremuri a povestit cum „disputa” dintre Ucraina și Rusia a fost peste limitele sportivității, deși emisiunea era de divertisment.

Citeşte şi: Dan Negru, propunere inedită de sancționare a Rusiei, după invazia din Ucraina! “Să-i interzicem la …”

Dan Negru, despre conflictul între Rusia şi Ucraina

Noi nu ne-am dat seama, atunci, că este un conflict între ruși și ucraineni. Am văzut când au început probele. Să dau un exemplu… Un rus și un ucrainean trebuia să ajungă să ia un măr de pe un piedestal… Ei, și-au spart capetele, ca la război a fost.

Îmi amintesc că Dan Negru, care era prezentator, zice, la un moment dat: «Băi, e joacă, nu e război!» Nu a putut să-i țină în frâu.

Au fost momente când jocul chiar s-a oprit. Chiar francezii, care erau organizatorii, au zis să oprească jocul. Ba nici nu au transmis unele secvențe, le-au tăiat la montaj. Era, așa, o încrâncenare între ei!

A fost primul război de divertisment în care au concurat rușii și ucrainenii. Dar îmi amintesc că Dan Negru a intrat, la un moment dat, cu fiica lui Iușcenko, președintele de atunci al Ucrainei. I-au huiduit rușii…

Revenind la concurs, toate țările au venit cu foști sportivi, vedete de la olimpiadă… La noi erau Duckadam, Marian Drăgulescu, Otilia Bădescu și alții… Și Ion Crăciunescu a fost acolo, chiar i s-a cerut să intervină între ruși și ucraineni, că se luaseră la harță

A fost o vară de coșmar pentru Dan Negru, să zic așa. Stătea cu groază, după primele filmări. Se înjurau la greu, se băteau aproape, circ a ieșit. Aaaa, lui Nelu Crăciunescu i-a spus Dan Negru să se ducă să le explice că e un show, nu un război, nea Nelu a avut discuții serioase atunci, avansate… Și, uite, chiar e război acum…„, a povestit o sursă pentru Cancan.ro.