Dan Negru, după fake-ul Pro Tv legat de moartea lui Florin Salam: „Când am murit prima dată în presă, mama a plâns toată ziua. Pe urmă s-a obișnuit”

"Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, scrie Dan Negru.

16 aug. 2022, 13:37
Dan Negru, după fake-ul Pro Tv legat de moartea lui Florin Salam: „Când am murit prima dată în presă, mama a plâns toată ziua. Pe urmă s-a obișnuit”

Unul dintre cei mai mari oameni de televiziune din România, Dan Negru, susține că și el a fost ”ucis” de presă, de câteva ori în ultimii ani. El susține că o gafă precum cea făcută de ProTV cu anunțul morții lui Florin Salam este doar un fake news grosolan, însă mai dăunătoare sunt știrile care promovează un fake news mai rafinat, pentru că acelea păcălesc pe termen lung publicul naiv.

Fake news ordinar marca StirilePROTV cu moartea lui Florin Salam! Cel mai urmărit post de televiziune din România a anunțat moartea manelistului inducând panică! Postul va fi acţionat în judecată de familia manelistului!

”Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obșinuit.

Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Toate redacțiile au numerele de telefon ale celebrităților și era deajuns un apel.

Insă fake news-urile periculoase sunt alea rafinate : sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.

Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv.

Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca in toate picturile să apară victorios in lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh deși el pierduse aceea bătălie.

Era secolul XII i.e.n. Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, scrie Dan Negru, pe contul de Instagram.

Dan Negru dă cărțile pe față. De ce nu se afișează niciodată în public cu soția și copiii: „Îi țin departe de televiziune. Ce să facă la televizor?”

O ştire falsă lansată de ŞtirileProTv.ro a cutremurat România sâmbătă seară. Site-ul celui mai vizionat post de televiziune din România a anunţat moartea fulgerătoare a manelistului Florin Salam din cauza consumului de droguri. Informaţia a fost preluată de mai multe siteuri din România, dar a fost dezminţită, în direct la România TV, atât de familia cântăreţului, cât şi de avocat. Ulterior, Stirileprotv.ro a şters articolul, fără a-şi cere scuze sau a veni cu precizări. Abia după aproape două ore, site-ul a oferit o precizare seacă: „informaţie neconfirmată”.