Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Umilința, nu banii, i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ!”

Dan Negru a comentat unul dintre cele mai actuale subiecte ale momentului din țara noastră, greva profesorilor de luni.

18 mai 2023, 22:28
Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Umilința, nu banii, i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ!”

Profesorii tuturor unităților de învățământ au anunțat faptul că intră în grevă, dacă nu primesc o majorare a salariilor, iar Dan Negru a comentat situaţia în stilu-i caracteristic. Această veste a pus pe jar toți elevii, studenții, dar și părinții, care privesc acum cu incertitudine spre ce se va întâmpla luni, 22 mai 2023. Dan Negru este însă sceptic cu privire la motivul invocat de cadrele didactice. Nu banii sunt reala problemă pentru care profesorii s-au revoltat, spune el.

„Umilința, nu banii i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ! Trebuie să găsești curajul să te ridici de la “masa” la care nu mai găsești respect.. Televiziunea sau cinematografia i-au umilit mereu. Nu știu eroi pozitivi profesori in filmele, serialele sau telenovelele românești deși statul le finanțează! Statul finanțează lehamitea de România promovată in filme, seriale.

Marius Budăi, reacție fermă la adresa profesorilor care cer salarii mai mari: ”Nu există un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea”
În toată lumea se fac filme în care profesorii sunt modele. De la clasicele „To sir, with love” (Domnului profesor, cu dragoste) sau „A beatiful mind” cu Russel Crowe până la „Casa del Papel” unde personajul inteligent este Professore. E o replică celebră de film românesc: „Mână întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”. Replica e spusă de un interlop unui profesor modest, umilit în școală, care se înhăitează cu mafia cerșetorilor. Știți vreun film românesc cu profesori eroi? Marea decăderea e lipsa de respect în toate!”, a scris Dan Negru, pe Instagram.

Ce spune Dana Budeanu despre greva profesorilor
Nici Dana Budeanu nu a trecut cu vederea acest subiect care vuiește peste tot zilele acestea. Vedeta consideră astfel că majoritatea dintre cei care își strigă acum drepturile în stradă, nu merită să primească mai mulți bani. De asemenea, Dana Budeanu l-a adus în discuție și pe Klaus Iohannis, care ar fi fost de acord cu cadrele didactice și cu noile cereri materiale.

„Asta cu sindicatele și cai verzi pe pereți e ordin de la Cotroceni, pentru că se face rotativa. Azi în învățământ sunt doar o mână de profesori care merită, eu nu sunt de acord să li se dea ce cer. 80% dintre profesorii de azi, mai ales cei noi, și vor creșteri de salarii la nivel cu cei competenți. Atenție, doar câțiva au apelat la mine în mascaradă, când erau închise școlile. (…)

Domnul Iohannis acum ne spune din Islanda că e de acord cu profesorii. Să revenim la profesori, care în momentul când s-a revenit în sistem after school, după mascaradă, majoritatea nu au ținut orele, au mestecat în sarmale”, a declarat Dana Budeanu, potrivit România TV,

EXCLUSIV Dana Budeanu nu este de acord cu greva profesorilor: „Asta cu sindicatele şi cai verzi pe pereţi e ordin de la Cotroceni, pentru că se face rotativa”