Dan Negru dă vina pe politicienii români pentru eșecul Schengen: „Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii. E vina unor diplomați, politicieni slab pregătiți. Voiculescu mi-a propus zilele trecute o candidatură în politică”

Aderarea României la spațiul Schengen a fost blocată, joi, în Consiliul JAI, după ce Austria și Olanda au votat împotrivă. Dan Negru e de părere că eșecul Schengen a venit strict din cauza politicienilor români, nu a austriecilor sau olandezilor.

08 dec. 2022, 17:24
Dan Negru dă vina pe politicienii români pentru eșecul Schengen: „Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii. E vina unor diplomați, politicieni slab pregătiți. Voiculescu mi-a propus zilele trecute o candidatură în politică”

Dan Negru dă vina pe „politicienii lipsiți de educație școlară în diplomație” pentru respingerea aderării României la spațiul Schengen.

Dan Negru: Dan Voiculescu m-a sunat să-mi propună o candidatură în politică. În România, e o meserie pentru care n-ai nevoie de nicio pregătire

„Acolo unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină. Așa e cu Schengen-ul! Oricine face politică in România. Până și mie, un nepriceput, mi s-a propus sa candidez. Chiar zilele trecute m-a sunat domnul Dan Voiculescu să-mi propună o candidatură politică. În România, politica e o meserie pentru care n-ai nevoie de nicio pregătire.

Am primit multe oferte politice, de la multe partide, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată dacă mă pricep, dacă am vreo calitate pentru meseria asta, dacă am vreun master in științe politice. N-am, sunt praf!

Citește și Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă

V-ați lăsa pe mâna unui doctor care n-a terminat medicina, ați accepta să vă opereze ? Eșecul Schengen e și din cauza alor noștri, n-o spune nimeni, politicieni lipsiți de educație școlară în diplomație, în politică. Scopul educației e sa înlocuiască o minte goală cu una plină. Atâta vreme cât Negru, Simona Halep sau Tzancă Uraganul vor primi oferte să candideze, politica românească va fi ieftină și va sta la mâna altora.

E nevoie de profesioniști și in meseria asta . Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii. A fost și eșecul unor diplomați, politicieni slab pregătiți, fără studii pentru meseria asta.

Doar că P.P. Carp avea dreptate: ‘România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni’“, a scris Dan Negru pe Facebook.

Citește și România nu intră în Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei. Croaţia a fost acceptată

România și Bulgaria nu intră în Schengen. România (19 milioane de locuitori) și Bulgaria (6,5 milioane), care au aderat la UE în 2007 și care bat la ușa Schengen de peste zece ani, s-a lovit de opoziţia Austriei şi Olandei.

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.