Dan Negru, pus la punct de un român stabilit în America. „Debitează numai prostii!” VIDEO

Un român stabilit în Arizona a reacţionat dur după afirmațiile făcute de Dan Negru, care susține că nu a văzut mașini electrice și că plățile cu cardul sunt rare în Statele Unite ale Americii. Contrazicând prezentatorul TV, Mircea Goia, rezident în SUA de mulți ani, a adus argumente solide referitoare la realitatea diversificată din țară.

09 ian. 2024, 09:09
Dan Negru, pus la punct de un român stabilit în America. „Debitează numai prostii!” VIDEO
Dan Negru, pus la punct de un român stabilit în America

Dan Negru, pus la punct de un român stabilit în America. Ăntr-un videoclip postat pe Facebook, Dan Negru susține că mașinile electrice sunt o raritate și că plata cash este preferată, oferind chiar și reduceri la unele produse. Cu toate acestea, Mircea Goia, care trăiește în Arizona, a reacționat vehement, calificând afirmațiile prezentatorului TV drept „prostii” și oferind o perspectivă diferită asupra vieții în SUA.

Citeşte şi: Vacanța în Los Angeles i-a deschis ochii lui Dan Negru! Prezentatorul TV a aruncat bomba: „M-au dresat spunându-mi că-n lumea civilizată dispare cashul”

Mircea Goia a explicat că mașinile electrice sunt tot mai prezente în SUA, având în vedere existența a aproximativ 2,7 milioane de astfel de vehicule în țară. Referitor la plata cu cardul, Mircea Goia susține că utilizarea acestuia este predominantă, datorită comodității, și că mulți oameni preferă această metodă de plată de mulți ani. Acesta sugerează că Dan Negru ar trebui să experimenteze viața în țări precum Ecuador sau Fiji pentru a înțelege diferențele în ceea ce privește dependența de cash.

„Dan Negru iar debitează prostii, doar că de dată asta o face din America… unde știți că locuiesc de ani buni. Cică i s-a spus că în America majoritatea oamenilor au mașini electrice…și tot în America majoritatea oamenilor plătesc cu cardul fiindcă nu mai există cash. Și ce prostii spune el acolo, de la față locului? Că în America civilizată el nu a văzut decât o mașînă electrică pe drum, și aia rămasă în până de curent. Adică omul era și în Los Angeles, California…care e patria mașinilor electrice americane. Dar el nu a văzut decât una (deși pe autostrada probabil l-au depășit câteva sau el a depășit câteva). Și a tras concluzia că mașinile electrice aici sunt o raritate.

Tot în America civilizată cică oamenii nu mai plătesc cu cash. Adică s-a scos cash-ul din circulație. Că așa i s-a spus lui. Și a găsit un loc unde putea plăti și cu cash (la o benzinărie, unde dacă plăteai cu cash primeai marfă ceva mai ieftină – pentru că nu există adaosul pe care-l pun companiile de carduri). Și a tras concluzia că în țară asta civilizată cash-ul e încă la putere.
În America există 2,7 milioane de mașini electrice la ora actuală. Nu există să nu ies pe stradă să nu văd câteva cel puțin (mai ales Tesla). Și eu locuiesc în Arizona, nu California. Bine, dacă mergi la țară posibil să nu vezi una. Dar el își plimbă fizicul prin Los Angeles.

Cât despre cash și carduri, lumea plătește mai mult cu cardul pentru că e mult mai convenient. Și asta de foarte mulți ani. Îi sugerez să meargă în Ecuador dacă tot vrea să fie dependent de cash. Sau în Fiji. Să vadă cum arată lumea a treia, că se pare că la vârstă lui a uitat când și noi eram acolo”, a scris Mircea Goia pe Facebook.