Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai: „Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează”

Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai. Accidentul cumplit care a a avut loc acum câteva zile la mare a stârnit o întreagă revoltă. Un tânăr care consumase droguri a intrat din plin într-un grup de persoane, spulberând astfel viața pe loc a unei fete și unui băiat, ambii în jurul vârstei de 20 de ani.

22 aug. 2023, 23:50
Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai: „Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează”
Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai

Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai. Acest caz a trezit indignarea mai multor persoane publice, printre care se numără și jurnalistul. Acesta precizează faptul că băiatul a fost oprit chiar înainte de incident de către poliție, când au fost găsite asupra sa anumite substanțe interzise și, cu toate acestea, el a fost lăsat să plece înapoi pe străzi, unde mai târziu a luat viața unor oameni nevinovați.

Citește și: Dan Negru condamnă lipsa de promovare a stațiunilor turistice de pe litoral. Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV pe Autostrada Soarelui

Dan Negru, revoltat după accidentul mortal din 2 Mai

N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.

Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia. Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează. Când o tânăra e lăsată să moară într-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând dreptate, statul eșuează.

Și nu sunt puține țările in care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm!”, a scris Dan Negru pe rețelele sociale.

Aceste crime îngrozitoare, care nu sunt însă pedepsite doar din cauza faptului că cei care sunt vinovați au în spate anumite persoane influente, duc la revoltă și la dorința ca persoanele dragi ale victimelor să-și facă singure dreptate. În acest sens, Dan Negru a dat chiar și un exemplu care a avut loc în Lituania.

Cazul lui Drasius Kedys e faimos in toată lumea! Drasius a fost un lituanian a cărei fetiță a fost distrusă de un „barosan” într-o țară coruptă. Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții în parlament, dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător în armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați în drama fetei lui. „There is a Drassius in each daddy” ( „Există un Drassius în fiecare tată”) a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut!
Am trecut zilele astea prin Bistrița Năsăud, acolo unde s-a născut Coșbuc. A scris versurile astea acum 129 de ani:

„Înjuri ce-avem noi drag şi sfânt:
Nici milă n-ai, nici crezământ
Flămânzi copiii-n drum ne mor
Şi ne sfârşim de mila lor…

N-avem nici vreme de-nchinat.
Căci vremea ni-e în mâni la voi
Avem un suflet încă-n noi
Şi parcă l-aţi uitat!

Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!”, a mai scris jurnalistul.