Dan Negru, acuzații dure după incendiile din Grecia: „Dau foc pădurilor ca să-și extindă acolo hotelurile”

Realizatorul TV Dan Negru este de părere că incendiile care au avut loc zilele acestea în Grecia au fost pornite de o mână criminală.

02 aug. 2023, 13:19
Dan Negru, acuzații dure după incendiile din Grecia: „Dau foc pădurilor ca să-și extindă acolo hotelurile”

Dan Negru susține că în cazul incendiilor din Grecia nu este vorba doar despre un fenomen natural, ci și de mâna criminală. Realizatorul TV spune că ”mafia imobiliară” din Grecia a provocat multe incendii pentru a face loc și mai multor spații de cazare, care să producă în timp mai mulți bani.

”Zilnic sunt știri despre incendiile din Grecia. Pe lângă temperaturi,cele mai multe sunt provocate de mafia imobiliară. Guvernul grec a recunoscut mereu asta, ultima dată a spus-o ieri Vasilis Kikilias, minstru grec al mediului.

Citește și: „Patriotul” Dan Negru, revoltat pentru că românii vizitează prea des Grecia, dar uită de o destinație spectaculoasă a României: „Am văzut multe apusuri frumoase în lume, de la Santorini până-n Tenerife, dar niciunul nu se compară cu cel de aici!”

Singura țară europeană fără registru forestier, grecii dau foc pădurilor ca sa-și extindă acolo hotelurile. Ei știu că turismul e singura lor salvare intr-o țară in care statul a eșuat. Suntem mult peste ce e Grecia azi !
Trecutul fabulos al Greciei Antice si prezentul sunt o lecție despre cât poate un popor să se prăbușească. Noi, asupriți mereu in istoria noastră, n-am decăzut așa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor…

Multe din hotelurile „instagramabile” din mijlocul pădurilor de pin sunt construite pe urmele incendiilor puse de mâna omului. Pentru că turismul e singura lor șansă.

Citește și: Au mâncat pe săturate, iar la final nota de plată i-a lăsat cu gura căscată! Câți bani au lăsat doi turiști români la o tavernă din Grecia

In țara in care Platon, Aristotel sau Socrate puneau bazele moralității se vorbește azi despre „fakelaki” care înseamnă „plicuri mici”, simbolul corupției.

Planificați-vă vacanțele in Grecia in funcție de interesele imobiliare ale șmecherilor de acolo, nu în funcție de prognoza meteo.

Socrate, grecul, avea dreptate: „Fiecare poveste poate fi spusă in feluri diferite”. Ăsta e un alt fel de a spune povestea Greciei”, a scris Dan Negru într-o postare pe Facebook.