Dan Negru s-a săturat de alertele trimise la foc automat de Raed Arafat: „Frica ucide mintea!”

Dan Negru nu mai agreează mesajele alarmiste despre caniculă, ploi și ninsori. Omul de televiziune a răbufnit în social media.

30 iun. 2022, 15:10
Dan Negru s-a săturat de alertele trimise la foc automat de Raed Arafat: „Frica ucide mintea!”

Dan Negru s-a săturat de mesaje RO-Alert transmise la foc automat de oamenii lui Raed Arafat și în special, de informări cu privire la temperaturile specifice acestei perioade.

Prezentatorul TV s-a revoltat pe pagina sa de Facebook.

„Sunt peste tot breaking news de caldură. Mereu a fost cald vara și de cele mai multe ori a nins iarna. Oficial, temperatura maximă absolută a lunii iunie în România a fost de 42,0 ºC, înregistrată la Oraviţa, în data de 29 iunie 1938. E cald vara doar că acu’ e cu frică, cu breaking-news și coduri roșii. Frica ucide mintea! Emoția omoară rațiunea !

Codurile roșii sau Ro-alertele or avea rolul lor in frica noastră. Grigore Moisil, matematicianul, l-a intrebat pe cel mai cunoscut meteorolog român, Nicolae Topor :

– Cu ce probabilitate prevedeţi starea vremii?

– Cu o probabilitate de 40%, a răspuns meteorologul.

Replica lui Mosil a rămas celebră:

– Atunci, de ce nu spuneţi vremea pe dos, ca să aveţi 60% şanse s-o nimeriți?”, a notat Dan Negru pe Facebook.

 

ANM avertizează românii

 

Între timp, meteorologii ANM au emis primul cod roşu de caniculă din acest an în România. În şase judeţe din vestul ţării sunt aşteptate temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat. În est şi sud, după căldurile sufocante, sunt aşteptate furtuni.

ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 30 iunie și 1 iulie pentru val de căldură și disconfort termic ridicat.

„În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade”, a transmis ANM.