Avocatul Gheorghe Piperea, revoltat de rafala mesajelor RO-Alert: „Noi farse ale ‘experților’ de la Arahat”

Mesajele RO-Alert au ajuns subiecte de glume în social media. Alți români sunt de-a dreptul revoltați pentru că primesc notificări în rafală pe telefonul mobil. Printre aceștia, avocatul Gheorghe Piperea. 

06 iun. 2022, 17:45
Avocatul Gheorghe Piperea, revoltat de rafala mesajelor RO-Alert: „Noi farse ale ‘experților’ de la Arahat”

Profesorul de drept din cadrul Universității București se arată deranjat de mesajele RO-Alert. În opinia juristului, sistemul trebuie reglementat, pentru ca oamenii să nu mai fie „panicați” la o simplă ploaie.

În ultimele luni, mesajele RO-Alert au devenit din ce în ce mai frecvente. Creat pentru a notifica populația cu privire la fenomenele extreme, STS a ajuns să alerteze populația la orice oră în legătură cu evenimente banale, precum ploi de vară.

 

Avertismentul lui Gheorghe Piperea despre rafala de mesaje RO-Alert: „Poate determina banalizarea alertei”

 

În opinia avocatului Gheorghe Piperea, guvernanții trebuie să ia măsuri cu privire la RO-Alert, pentru ca sistemul să nu mai provoace disconfort, inclusiv atacuri de panică.

„Cred că cineva normal la cap trebuie să ia inițiativa parlamentară de a reglementa naiba modul în care utilizează arahat & co sistemul RO-alert.

Nu ai voie să provoci atacuri de panică sau chestii și mai grave pentru o simplă ploaie de vară.

Să emiți multiple alarme, care mai și sună lugubru, la ora 12 noaptea, nu numai că face omul cu nervii sau cu inima, dar poate determina și banalizarea alertei – exact ca în povestea cu Petrică și lupul, în curând lumea va ajunge să nu mai ia în seamă RO-alert, considerând că mesajele panicarde și agramate sunt doar noi farse ale ‘experților’ de la arahat & co.

P.S. Eu mi-am dezactivat ‘aplicația’ vieții, dar tot mai sunt două zmartfoane în casă, iar aseară au urlat de n-am mai dormit până la unu jumate…”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, luni, pe pagina sa de Facebook.