Dan Negru spune NU temelor pentru acasă: „Menirea școlii e să formeze oameni”. Ce părere are prezentatorul despre școala românească

Dan Negru susține că elevii români primesc prea multe teme pentru acasă ce nu au nicio legătură cu educația în viață, ci ajung să îi obosească pe cei mici încă de la vârste fragede.

16 apr. 2024, 15:29
Dan Negru spune NU temelor pentru acasă: „Menirea școlii e să formeze oameni”. Ce părere are prezentatorul despre școala românească
Dan Negru spune NU temelor pentru acasă: „Menirea școlii e să formeze oameni”. Ce părere are prezentatorul despre școala românească

Dan Negru cere o nouă schimbare în școli. Celebrul prezentator este de părere că „menirea școlii e să formeze oameni, nu elite”, motiv pentru care elevii ar trebui să primească mai puține teme.

Citește și: Angela Similea, prima invitată a lui Dan Negru într-o emisiune: „Țin minte și acum. Ne-am amintit cu drag acel moment”

Dan Negru spune NU temelor pentru acasă

Prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor” susține faptul că Guvernul a promis că nu va mai impune teme pentru acasă în școli, în urma campaniei electorale, deoarece tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Dan Negru a remarcat faptul că această decizie a fost luată în Polonia de către guvernul condus de Donald Tusk.

Vedeta tv susține că școala trebuie să formeze oameni, lucru care nu poate fi realizat prin teme și teorii. El a mai dezvăluit faptul că cei doi copii ai săi învață la o școală de stat și că, de multe ori, nici el, dar nici soția lui nu fac față avalanșei de teme.

„Gata cu temele pentru acasă în școli! Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia! Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu nici soția mea uneori nu le dovedim. Menirea școlii e să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți”, a scris Dan Negru, într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

Prezentatorul a afirmat că toată grămada de teme îi ajută pe părinți să învețe și că școala românească este plină de copii obosiți care vor deveni adulți obosiți și vulnerabili în fața manipulării. El a susținut că un copil educat exclusiv de școală este un copil needucat și că rolul școlii ar trebui să fie de a forma caractere și personalități. În liceu și la facultate ar trebui să se formeze profesioniști, mai spune prezentatorul, subliind că societatea a pierdut măsura în ceea ce privește sarcinile școlare. El a mai menționat că un profesor bun te poate provoca la gândire fără să îți dea teme pentru acasă.

„Grămada de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească e ticsită cu copii care-s obosiți deja și care vor deveni maturi epuizați și ușor de manipulat. Un copil educat doar de școală e un copil needucat. Treaba școlii e să facă om din om. Apoi, târziu, în liceu și facultate să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă fără să-ți dea o temă pentru acasă!”, este continuarea mesajului lui Dan Negru.

Citește și: Dan Negru, adevărata poveste a lui Dracula: „Tot românul îl cunoaște, doar că Dracula n-a fost român. NU s-a născut, de fapt, la noi”