Dan Nica, despre alocaţiile copiilor din Austria: Infringementul contra Austriei pe tema alocaţiilor, un succes al Guvernului PSD

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a transmis, joi seară, că procedura de infringement contra Austriei pentru legea privind ajustarea alocaţiilor acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul austriac este perfect justificată şi afirmă că vine la doar 48 de ore după ce Guvernul PSD a pus situaţia în discuţie la reuniunile Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. ”Nu putem accepta discriminarea, dubla măsură şi standardele diferite”, a transmis Dan Nica.

RomaniaTV.net
24 ian. 2019, 18:32
Dan Nica, despre alocaţiile copiilor din Austria: Infringementul contra Austriei pe tema alocaţiilor, un succes al  Guvernului PSD

”Nu putem accepta sub nicio formă discriminarea, dubla măsură şi standardele diferite, care nu au nicio legătură cu spiritul Tratatului European. Mă bucur că vocea europarlamentarilor şi a guvernului PSD a fost ascultată de Comisia Europeană. În timp ce PNL votează rezoluţii împotriva României în Parlamentul European, noi demonstrăm că ne ocupăm de adevăratele probleme ale cetăţenilor, apărând drepturile copiilor românilor care lucrează în Austria”, a declarat, joi seară, liderul eurodeputaţilor PSD, Dan Nica.

Citeşte şi:  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: Cazul alocaţiilor pentru copii din Austria cere o rezolvare la nivel european

Acesta a afirmat că ”este trist să vezi cum preşedintele Iohannis, care în vara anului 2018 dădea asigurări că se va implica şi va convinge guvernul austriac să nu aprobe legea, nu a mai făcut niciun demers în acest sens”.

”Nici nu a explicat ce demersuri a făcut, nici de ce nu a ridicat problema şi nu a cerut sancţionarea Austriei, în temeiul Tratatului European. În schimb, este foarte activ când vine vorba de a critica guvernul. Iată că realitatea îl contrazice din nou! Iar măsura Comisiei Europene împotriva Austriei, venită în urma demersurile noastre, contrazice flagrant toate acele voci care susţineau că România nu este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului UE”, consideră Nica.

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva Austriei din cauza noii legislaţii austriece care prevede că familiile cu copii care locuiesc în alt stat membru vor primi alocaţia conform nivelului de trai din ţara de origine, măsură care afectează inclusiv lucrătorii români.