Dan Nica, vicepreşedinte PSD: „Regret că nu am fost chemat de DNA înainte de comunicat”

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a reacţionat după ce DNA a anunţat că cere aviz pentru urmărirea penală a sa într-un dosar de corupţie alături de alţi opt foşti miniştri. 

27 sept. 2014, 18:05
Dan Nica, vicepreşedinte PSD: „Regret că nu am fost chemat de DNA înainte de comunicat”

In legatura cu informatiile aparute ieri in comunicatul DNA vreau sa fac urmatoarele precizari:
1. Contractul din aprilie 2004 nu a fost incheiat de ministerul pe care l-am condus; singura responsabilitate a fost aceea de a centraliza solicitarile venite din partea institutiilor publice beneficiare si de a le gestiona din punct de vedere tehnic, numeric si nicidecum din punct de vedere al pretului.
2. Societati offshore nu am detinut si nu detin nici direct nici indirect.
3. Nu am cerut si nu am conditionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimanui.
4. Nu am avut nicio legatura cu intermediarii acestor contracte, fiind de notorietate adversitatea mea fata de acestia din 2000 si pana in prezent.  Nu am crezut si nu cred in necesitatea existentei intermediarilor in relatia cu un monopol.
5. Nu cunosc detalii referitoare la actul aditional din noiembrie 2004, deoarece am plecat din Guvern in iulie 2004 si nu am mai avut acces la informatii.
6. Eu am oprit procesul de inchiriere al acestor licente in 2012 pentru ca am considerat incorecta plata in continuare dupa 9 ani a chiriei pentru produse depasite tehnic; stiu ca destui au fost suparati  din cauza acestei decizii.
Regret ca nu am avut posibilitatea de a da informatiile necesare la DNA inainte de aparitia comunicatului acestei institutii, dar sper sa fiu chemat cat mai curand pentru a putea aduce toate clarificarile in vederea aflarii adevarului.