Dan Petrescu: E posibil să revin în România

Antrenorul echipei Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, a declarat, joi, în timpul decernării premiilor Fanatik, că este fericit la gruparea rusă, dar nu a exclus o revenire în România, deoarece "niciodată nu poţi spune nu ţării în care te-ai născut".

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 19:32
Dan Petrescu: E posibil să revin în România

„A fost un an foarte bun profesional, ca şi ultimii 3-4. De 4-5 ani am norocul să fiu premiat la această gală. Totuşi, nu poate fi nimeni comparat cu Mircea Lucescu. Ca să ajungem la nivelul lui mai avem foarte mult de muncă. Sunt fericit unde sunt, dar e posibil să revin în România. Niciodată nu poţi spune nu ţării în care te-ai născut”, a spus Petrescu.

Tehnicianul a afirmat că nu crede că Kuban Krasnodar va putea să-l cumpere pe mijlocaşul Dacian Varga, al cărui împrumut la gruparea rusă a expirat. „După împrumutul pe care l-am avut, nu cred că vom putea să-l cumpărăm. Varga poate juca la orice echipă din România. Nu pot să-i spun unde să meargă, pentru că nu sunt tatăl sau impresarul lui. Am fost doar antrenorul lui şi îi pot spune ce e mai bine”, a precizat Petrescu.

Dan Petrescu crede că Kuban Krasnodar nu-i poate oferi un contract mai bun decât are Lucian Sânmărtean la FC Vaslui: „Sânmărtean ar fi oricând bine venit la Kuban. L-aş lua. Totuşi nu am încercat să-l transferăm, pentru că îmi dau seama că este foarte greu. Nu cred că-i putem oferi peste ce are la Vaslui”.

Antrenorul român a declarat că cei de la Oţelul Galaţi trebuie să accepte şi criticile după parcursul din Liga Campionilor. „Nu cred că pot fi judecaţi prea aspru. Oţelul a jucat fotbal, dar nici nu poţi să lauzi o echipă care nu a făcut niciun punct. Trebuie să accepte şi criticile. Oţelul nu trebuie considerată cea mai slabă echipă din istoria Ligii Campionilor. Ieri (n.r. – marţi, în meciul pierdut cu Benfica Lisabona, scor 0-1) chiar ar fi meritat să câştige”, a spus Petrescu.

Petrescu consideră că eliminarea echipei Manchester United din grupele Ligii Campionilor este una dintre cele mai mari surprize: „Ieşirea lui Manchester United din Liga Campionilor este una dintre cele mai mari din istorie. Iar o altă surpriză este APOEL, care a câştigat grupa. Sunt convins că Manchester United va fi în finala Ligii Europa şi tot răul spre bine, pentru că nu a câştigat niciodată această competiţie”.

Tehnicianul formaţiei Kuban Krasnodar a vorbit şi despre steliştii Raul Rusescu şi Florin Costea: „La Steaua orice jucător explodează mai târziu. La Rusescu ţineam cel mai mult şi e jucătorul în care am crezut. Avea nevoie de timp să explodeze. A făcut-o la Unirea Urziceni şi acum o face la Steaua. El poate fi lider la orice echipă. Are calităţi extraordinare, iar execuţiile lui nu le are oricine. Steaua dacă nu mai re nevoie de Florin Costea şi vrea să-l lase e un jucător care îmi place”.

În cadrul Galei Premiilor Fanatik s-au acordat, printre altele, următoarele distincţii:

Profesionistul anului: Viorel Hizo (FC Vaslui);

Premiul legendei: Ilie Balaci;

Explozia anului: Cristi Tănase (Steaua Bucureşti);

Conducătorul anului: Marius Stan (Oţelul Galaţi);

Portarul anului: Cristian Bălgrădean (Dinamo Bucureşti);

Luptătorul anului: Cătălin Moroşanu;

Omul anului: Novak Martinovici (Steaua Bucureşti);

Fundaşul anului: Marcos Antonio (Rapid Bucureşti);

Preşedintele anului: Ioan Horoba (Gaz Metan Mediaş);

Stranierul anului: Wesley Lopes (FC Vaslui);

Premiul campionilor: Sergiu Costin (Oţelul Galaţi);

Mijlocaşul anului: Lucian Sânmărtean (FC Vaslui);

Meseriaşul anului: Daniel Pancu (Rapid Bucureşti);

Invincibilul anului: Lucian Bute;

Sportivul anului: echipa de spadă a României;

Atacantul anului: Ionel Dănciulescu (Dinamo Bucureşti);

Managerul anului: Nicolae Badea (Dinamo Bucureşti);

Transferul anului: Gabriel Torje (Dinamo Bucureşti/Udinese);

Fantasticul anului: Dan Petrescu (Kuban Krasnodar);

Fotbalistul anului: Cristian Săpunaru (FC Porto);

Antrenorul anului: Dorinel Munteanu (Oţelul Galaţi);

Marele Premiu: Dumitru Dragomir.