Dan Puric, atac dur la Klaus Iohannis: Nu zici „în loc de sărbători, veți avea înmormântări”. Ce spune de război şi revenirea pandemiei

Actorul și scriitorul Dan Puric l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis pentru felul în care s-a comportat în timpul crizei sanitare.

01 sept. 2022, 09:29
Dan Puric, atac dur la Klaus Iohannis:  Nu zici „în loc de sărbători, veți avea înmormântări”. Ce spune de război şi revenirea pandemiei

Dan Puric l-a acuzat pe Iohannis de lipsă de empatie față de români. Puric a spus că Iohannis nu trebuia să plece la schi după tragedia de la spitalul Balș, în care au ars 20 de persoane, iar alte 100 au fost rănite. Puric l-a taxat pe Iohannis și pentru exprimarea din pandemie  „în loc de sărbători veți avea înmormântări”, pe care a folosit-o pentru a convinge românii să nu iasă din case, în perioada Paștilor, în timpul carantinei din aprilie 2020.

Dan Puric, dezvăluiri despre colaborarea cu Securitatea: „Am grad de locotenent-colonel, la 17 ani am semnat”

„România Educată (proiectul lui Klaus Iohannis- n.r.) este România re-educată. Primul care trebuia să fie educat este președintele statului. Să fie educat că poporul acesta are o sensibilitate creștină. Nu zici „în loc de sărbători, veți avea înmormântări” și nu te duci la schi, bă nenorocitule, când aia a ars acolo. E vorba despre empatie sufletească”, a spus Dan Puric la Sibiu, într-o întâlnire cu studenții participanți la „Școala de vară de sociologie aplicată”.

EXCLUSIV Dan Puric, mai virulent ca niciodată: „Suntem intubaţi la un ATI globalist. Noi trebuie să respirăm ce ne zice Bruxelles-ul”

Artistul a avut cuvinte de ocară și pentru cei de la USR, pe care i-a numit „mutanți”, iar partidul „o cocină”. „Am prins una de-asta, galinacee și-am întrebat-o: auzi, muiere, cine te-a pus să stai în cocina aia, numită USR? Trebuie să faceți studii de antropologie pe ăștia: pentru că aștia s-au dezis de tradiție, de credință. Sunt vectori de infecție”, a subliniat regizorul.

Puric nu l-a iertat nici pe Octavian Jurma.  Puric l-a numit pe Jurma „nepotul” doctorului nazist, Josef Mengele, autor al unor crime monstruoase în timpul celui de-al doilea război mondial. „E unul cu nume de jumară, unul Jurma…are față de nepotul lui Mengele. Vezi că este analfabet, dar dă premise…Ca o paranteză: nu am nimic cu cei care s-au vaccinat sau nu s-au vaccinat. N-au știut săracii.
A zis unul „grăbiți-vă, că la iarnă este pământul tare”. Cinic și bestie de om. Iar mie șoferul de taxi mi-a zis: Domnul Dan, n-o să uit cum l-au îngropat pe tata, în pungă de plastic. Mi-au dat voie să-i pun doar un fular”, a tunat Dan Puric.

Cunoscutul actor, regizor și eseit, Dan Puric, acuzat în ultimul timp că este un „rusofil”, a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show”, că nu încurajează sub nicio formă violențele comise în timpul războiului dintre Rusia-Ucraina. Mai mult decât atât, în discursurile, conferințele pe care le-a susținut, a dorit să sublinieze solidaritatea românilor, căldura cu care i-a primit pe refugiații din Ucraina.

„Unii au rămas la nivelul de specie. Războiul arată asta: că ne apărăm teritoriul, specia. Ați văzut cum românii au pus pâinea lor pe masă, fără să aștepte nimic? E mai mult decât solidaritate, e credința românilor în Dumnezeu”, s-a exprimat Dan Puric, la emisiunea moderată de Marius Tucă și transmisă live de Gândul.

Actorul Dan Puric a vorbit și despre ceea ce înseamnă, în opinia lui, Occident, pandemie, globalizare. El susține că oamenii pot trece peste ideologiile impuse, cele care ne „robotizează”, prin întoarcere la Dumnezeu. Puric a comparat perioada comunismului, în care nu îți puteai declara public credința, religia, cu ceea ce numim pandemie-globalizare la acest moment.

„Comunismul s-a terminat, este un virus ideologic și vine partea asta. Democratic, pudrat, grija față de om, drepturi, inflație (…) Drepturi, drepturi, drepturi și a dispărut omul. Trebuie să vibrăm unul de la altul și să facem o solidaritate de însănătoșire sufletească”, a precizat Dan Puric, pentru sursa menționată.