Dan Puric, despre candidatura la prezidenţiale: „Eu nu o am în calcul, dar m-au băgat ei. Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură”

Într-o ediţie a Punctului Culminant, George Simion avansa propunerea Dan Puric la preşedinţia României. CTP l-a repus pe tapet, iar dezbaterile au început să curgă. Luni seară, actorul Dan Puric a clarificat intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale din România

19 feb. 2024, 23:18
Dan Puric, despre candidatura la prezidenţiale: „Eu nu o am în calcul, dar m-au băgat ei. Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură”

În 2024 vor avea loc alegeri parlamentare, prezidențiale, locale și europarlamentare, iar partidele din Parlament caută cei mai potriviți candidați. George Simion se numără printre liderii de partid care „vânează” varianta câștigătoare pentru Palatul Cotroceni. În opinia acestuia, Dan Puric ar putea fi o soluție de luat în seamă, mai alex că liderul AUR a anunţat în repetate rânduri că ar accepta mai degrabă funcţia de premier.

„Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României”, declara George Simion în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Într-un interviu pentru A3, actorul Dan Puric a clarificat intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale din România, subliniind că inițial nu a avut în plan această decizie. Actorul a explicat și că intenția sa a fost de a aduce bucurie oamenilor într-un context de depresie generală și de confuzie.

„S-au speriat (nr. politicienii). Intenția mea nu a fost chiar asta. A fost să aduc bucurie oamenilor într-un context de depresie generală de cădere și de confuzie, de mâl sufletesc și oamenii s-au bucurat mult. A doua zi am văzut că e foarte multă vulnerabilitate în societatea românească și vă dați seama în ce hal a ajuns puterea la noi dacă ei se tem de un puric. E situația gravă,” a declarat Dan Puric.

Actorul a subliniat că nu are în calcul o candidatură politică, dar a fost „băgat” în această situație și se simte responsabil față de disperarea oamenilor pe care a reușit să o atingă prin acțiunile sale.

„Eu de 25, de 30 de ani merg prin sate, prin orașe, mă întâlnesc cu oamenii, cu România profundă, de care cei de sus habar n-au. Nici nu știu. E o Românie excepțională, dar suferindă. Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură. Ce mă fac eu cu disperarea acestor oameni?” a adăugat Dan Puric.

Dan Puric îi răspunde lui CTP, care a spus că actorul va candida la prezidenţiale: „Am vorbit cu un nebun. Eu sunt de mult preşedinte”
El a evidențiat că România are nevoie de o schimbare la nivelul stării de spirit și că președintele singur nu poate salva țara. Problemele reale, conform lui Puric, se află în distrugerea mătcii poporului, atacurile la adresa bisericii, familiei și a conștiinței de român.

„România nu are o voce demnă în plan internațional. Noi nu existăm. Arta a devenit un vector de infecție,” a spus actorul Dan Puric.

S-au speriat. Intenția mea nu a fost chiar asta. A fost să aduc bucurie oamenilor într-un context de depresie generală de cădere și de confuzie, de mâl sufletesc și oamenii s-au bucurat mult. A doua zi am văzut că e foarte multă vulnerabilitate în societatea românească și vă dați seama în ce hal a ajuns puterea la noi dacă ei se tem de un puric. E situația gravă.

Dan Puric, propus de George Simion pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Un președinte de succes”. Candidatul AUR vs. cel al PSD „vor juca finala electorală”, susține deputatul

Eu nu o am în calcul, dar m-au băgat ei și eu ce să fac în situația asta.  Nivelul la noi, de responsabilitate politică este derizoriu. Nu un președinte salvează România astăzi, ci o stare de spirit. România trebuie să iasă din degradare, din cădere, să nu mai fie nici un coparticipativ la mizeria aceasta. Nu poți să stai nepăsător într-o Românie care este crucificată aproape deliberat. Se distruge matca acestui popor. Se dă în biserică, în credința neamului. Se dă în familie. Se dă în conștiința de român. Aici sunt problemele. România nu are o voce demnă e plan internațional. Noi nu existăm. Arta a devenit un vector de infecție. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a mai spus Dan Puric.