Dan Puric i-a cerut ajutorul lui Gigi Becali: „Este admirabil, e incontrolabil, dar are un suflet de aur”

Actorul Dan Puric a dezvăluit cum l-a cunoscut pe Gigi Becali și de ce a decis să îl viziteze pe acesta atunci când se afla la închisoare.

07 feb. 2023, 23:24
Dan Puric i-a cerut ajutorul lui Gigi Becali: „Este admirabil, e incontrolabil, dar are un suflet de aur”
Dan Puric, despre legătura pe care o are cu Gigi Becali

În urmă cu doi ani, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de la GSP, Dan Puric a vorbit despre cum l-a cunoscut pe patronul FCSB și lucrurile pe care acesta le-a făcut pentru el.

„Gigi este admirabil! Așa cum este el. M-am certat cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. „Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem”. Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri. Numai eu știu câte pensionare a ajutat!”, a declarat Dan Puric.

Actorul spune că îl admiră foarte multe pe Becali pentru gesturile pe care le-a făcut de-a lungul anilor.

„A murit o somitate a științei românești. Găinarii ăștia de la televizor n-au zis nimic pentru că sunt ignoranți. În America sau Franța, se făceau funeralii naționale. A murit Radu Iftimovici, cel mai mare istoric al medicinei. L-am sunat pe Gigi: „Am nevoie de 3.000 de euro pentru o carte”. „Eu nu citesc!”. „O citesc eu, Gigi!”. Mi-a dat banii și o să iasă cartea. A făcut gesturi extraordinare. Eu pe omul ăsta îl admir pentru că a ajutat oameni sărmani. Este mai liber, mai slobod la gură și face gafe. Dar pe om trebuie să-l iubești pentru gesturile lui!”, mai spune Puric.

Citește și: Dan Puric, propus de George Simion pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Un președinte de succes”. Candidatul AUR vs. cel al PSD „vor juca finala electorală”, susține deputatul

Dan Puric a vorbit și despre momentul în care patronul era la pușcărie și a mers la el în vizită.

„Am ținut un discurs la pușcăriași. După m-au controlat, zice unu’: „Să trăiți, maestre! Noi vă respectăm, dar aveți două minute să stați cu deținutul Becali”. Era un polițist mai tâmpit. „Gigi, repede că avem doar două minute”. „Cine ți-a zis, mă? Ăsta toată viața stă cu mine aici. E prietenul meu!”. Eu am înnebunit! Am crezut că zice de mine. El avea cărți, icoane. Era universul lui… Eu judec omul după fapte, după roadele lui. Câți oameni au averea lui Gigi și nu dau nimic? Câți? E țara plină de securiști cu bani! Niște nenorociți care nu dau nimic.

Citește și: Gigi Becali a anunţat pe mâinile cui va ajunge FCSB. „Când mor eu, la revedere! Nu las echipa familiei!”

L-am invitat și la teatru, și mi-a zis: „Dane, eu nu vin, că nu mă pricep”. Mi-a zis clar, scurt, onest! Alții vin și scriu cronici de teatru. Niște derbedei! Când te-apuci să scrii mai bine zici așa: „Am terminat Institutul de Teatru, nu mă pricep, sunt oligofren!”. Gigi a zis: „Sunt incompetent!”. Pune-mă pe mine să antrenez echipa de fotbal la Steaua… Iartă-mă, dar nu știu. „Domnu’ Puric, puteți să gestionați Institutul de Fizică Atomică?”. Dacă sunt cretin și fac parte din Guvernele României zic da! Dar eu zic: „Nu pot, nu e competența mea!””, a mai spus actorul.