Dan Şova a constestat în instanţă condamnarea la 4 ani de închisoare în dosarul „CET Govora”

Fostul senator Dan Şova a constestat în instanţă condamnarea la 4 ani de închisoare în dosarul "CET Govora". Primul termen fusese stabilit pentru 25 ianuarie, dar a fost amânat pentru data de 8 martie.

25 ian. 2022, 16:24
Dan Şova a constestat în instanţă condamnarea la 4 ani de închisoare în dosarul „CET Govora”

Dan Şova, fost senator PSD, a fost condamnat în noiembrie 2021 de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul „CET Govora”, decizia nefiind definitivă. De asemenea, îi va fi confiscată suma de 100.000 de euro pe care ar fi primit-o în urma exercitării traficului de influenţă.

Pe lângă Dan Şova, şi fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Dan Şova a mai fost condamnat în acelaşi dosar în iunie 2018 de ÎCCJ la trei ani de închisoare. El a fost eliberat din penitenciar după şase luni. Pedeapsa a fost anulată la vremea respectivă, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, care a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

Citeşte şi: Un martor sub acoperire își retrage toate declarațiile în dosarul Ponta – Șova

Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti, iar la rejudecare instanţa i-a aplicat lui Şova o pedeapsă mai mare, respectiv 4 ani cu executare.

Dan Şova a contestat decizia, iar recursul se judecă la ÎCCJ.