Dan Şova, ATAC DUR la Cristian Diaconescu: Un politician traseist, un biet făţarnic cu două măsuri

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, susţine că prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, este "candidatul-iepure" al Elenei Udrea şi îi transmite că nu are voie să ceară decât o singură demisie: pe-a sa proprie. Şova a răspuns în acest fel la declaraţia candidatului PMP în care îi cerea lui Victor Ponta să aleagă între funcţia de premier şi calitatea de prezidenţiabil al PSD.

05 aug. 2014, 09:00
Dan Şova, ATAC DUR la Cristian Diaconescu: Un politician traseist, un biet făţarnic cu două măsuri

”Cristian Diaconescu, candidatul-iepure al doamnei Udrea, îl somează pe Victor Ponta să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. Dânsul inventează, nu se ştie de unde, o incompatibilitate între funcţia de şef al Executivului şi cea de candidat în alegerile din noiembrie. Fostul candidat la Primăria Capitalei şi la Preşedinţia PSD (…) şi-ar dori prin prestanţa sa justiţiară să se definească drept un politician de înaltă principialitate şi moralitate politică. Realitatea îl contrazice în mod flagrant. În 2009, când era încă la PSD, nu îmi aduc aminte de apeluri similare ale domnului Diaconescu, când ele ar fi fost foarte nimerite”, scrie Dan Şova, pe Facebook.

Social-democratul susţine că în 2009 Diaconescu nu îi cerea demisia preşedintelui Băsescu, ”cel care folosea tehnica referendumului doar pentru a distrage atenţia românilor de la un mandat eşuat”.

‘Domnul Diaconescu tăcea atunci, supărat că ieşirea de la guvernare a PSD îl privase de ministeriatul de la Externe. Mai mult, în 2004, domnul Diaconescu făcea exact ce condamnă astăzi. Ministru al Justiţiei pe vremea aceea, politicianul traseist care a trecut de la stânga la dreapta chiar mai rapid decât partidul lui Traian Băsescu se afla în suita lui Adrian Năstase şi participa prin judeţul Constanţa la campania electorală a premierului de la vremea aceea. (…) Moralul şi principialul Diaconescu nu cerea atunci nicio demisie. Domnul Diaconescu mergea cuminte şi principial după Adrian Năstase şi era foarte mulţumit de postura sa de însoţitor în campania electorală”, adaugă purtătorul de cuvânt al social-democraţilor.

BĂTĂLIA pentru succesiunea lui VICTOR PONTA. Cine ar putea fi viitorul premier şi următorul preşedinte al PSD

Şova spune că prin declaraţiile sale, ”care contravin flagrant comportamentului său, Diaconescu dă dovadă de o principialitate la fel de puternică precum credinţele sale politice”.

”Domnul Diaconescu nu e moralist. Dânsul e doar traseist. Domnul Diaconescu nu are prestanţă. Dânsul e doar un biet făţarnic cu două măsuri. Un traseist trist şi ridicol, eşuat în ultimul partid politic ce a catadicsit să-l mai primească. Asta este domnul Diaconescu. Înainte să ceară demisii în stânga şi în dreapta, domnul Diaconescu trebuie mai întâi să-şi pună ordine în înaltele sale principii morale şi mai ales să facă pace cu propria persoană. Cât nu-şi va rezolva propriile contraziceri, dânsul va continua să băltească în ridicol şi nu va fi în stare la toamnă să zăpăcească electoral nici măcar puţinii votanţi care i-au mai rămas lui Traian Băsescu în traistă, să aibă ce negocia pentru turul al doilea”, conchide Şova.

Cristian Diaconescu, SCENARIU după prezidenţiale: Nu ar fi exclus ca cineva din opoziţie să devină premier

Candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu, a declarat luni că Victor Ponta trebuie să aleagă între calitatea de candidat şi cea de prim-ministru, considerând că ‘este inadmisibil să facă promisiuni profitând de ambiguitatea acestei calităţi’.