Dan Şova: Băsescu să demisioneze şi garantez că modificăm Constituţia

Senatorul PSD, Dan Şova, consideră că Traian Băsescu nu este în postura de a pune condiţii cu privire la demisia sa, şi cu atât mai puţin nu este de încredere prin ceea ce garantează.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 08:12
Dan Şova: Băsescu să demisioneze şi garantez că modificăm Constituţia

„Traian Băsescu a mai promis odată că demisionează. Şi asta într-un moment când se bucura de încredere populară. Şi nu a făcut-o. Prin urmare, este greu să creadă cineva că o va face şi acum. Dacă are cu adevărat intenţia sădemisioneze, să o facă. Marea majoritate a românilor nu îl mai vor drept preşedinte. Oamenii îi spun că nu îl mai vor. Preşedintele nu este, deci, în poziţia de a pune condiţii.

Dacă românii ar avea de ales între modificarea Constituţiei şi a scăpa de Băsescu cu siguranţă ar alege imediat să plece preşedintele. Deci, ordinea este aceasta: Traian Băsescu să demisioneze, iar noi începem discuţia despre modificarea Constituţiei.

Traian Băsescu să demisioneze şi garantăm că, printr-un Parlament legitim, se va putea modifica Constituţia până la finalul anului. Oamenii asta vor. Vor şi demisia preşedintelui, vorşi un alt stil de guvernare, corect, transparent, dar şi un Parlament care să fie reprezentativ”, a spus Dan Şova.