Dan Şova cu ochii în LACRIMI, după votul din Senat VIDEO

Senatul a aprobat, joi, în şedinţă de plen, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

03 dec. 2015, 09:43
Dan Şova cu ochii în LACRIMI, după votul din Senat VIDEO

Senatorul Dan Şova a părăsit Senatul, imediat după votul dat de colegii săi senatori. Acesta avea lacrimi în ochi şi nu a vrut să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Senatorul Dan Şova a declarat, joi, în plenul Senatului, că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ, el adăugând că se apropie de recorduri nedorite.

S-a prezentat în faţa dumneavoastră un dosar de 3.000 de file, acel dosar se referă la două infracţiuni: abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3.000 de file. doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ si ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nicio probă, există un denunţ. Atât„, a mai spus Şova.

Senatorul a spus că dosarul care îl privește i-a fost transmis de DNA miercuri. „Eu am primit dosarul ieri de la DNA. Presupun că nu a plecat dosarul de la Comisia juridică către presă. (…) Una este de a avea transparența de a spune: ‘Îl acuzăm pe Șova de trafic de influență’ — este dreptul și rolul procurorului să creadă, să acuze, să facă un dosar pe care să îl trimită în instanță și este obligația mea să mă apăr—, și alta este ca în documentul pe care îl trimiți către Senat și ajunge la presă să scrii despre un om, față de care tu ai o bănuială că ar fi comis o infracțiune, toate lucrurile rele despre el. Cred că este o lectură interesantă să citiți ultimele trei pagini și din cererea de arestare de acum și din cea din februarie. În afară de faptul că sunt copy-paste, sunt niște pagini în care scrie despre mine cum sunt un pericol infracțional„, a precizat social-democratul.

El a ținut să adauge că nu se consideră „un pericol public” și că, deși Justiția reprezintă una dintre puterile constituționale ale statului român, ea este „compusă din oameni care au și ei sensibilități, sunt făcuți din carne și oase, au subiectivisme, pot greși”.

Mi s-a cerut arestarea în februarie pentru un alt dosar, care se află în instanță. Este cineva care nu mă poate judeca? Nu. Pot fi judecat foarte bine pentru acel dosar. În acest dosar toată urmărirea penală este finalizată. Nu am sesizat nici să fugă lumea de mine prin mall, nici să se sperie lumea de mine în stația de tramvai. Nu știu de ce reprezint un pericol public”, a mai spus Dan Șova.

Senatul a aprobat, joi, în plen, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Şova, cu 95 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”. Şova este acuzat  de procuori că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.