Dan Şova, despre numirea în Guvern: Sunt un soldat credincios şi pun umărul unde este nevoie

Propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova a declarat, luni, la România TV, că a fost plăcut surprins de nominalizarea sa.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 12:23
Dan Şova, despre numirea în Guvern: Sunt un soldat credincios şi pun umărul unde este nevoie

„A fost o surpriză plăcută propunerea. Vine într-un moment dificil, dar eu sunt un soldat credincios al partidului şi unde este nevoie de mine, încerc să pun umărul. Este un portofoliu foarte important şi foarte delicat, mai ales prin prisma tensiunilor dintre Parlament şi Guvern din timpul mandatelor Boc şi Ungureanu”, a spus Dan Şova, la România TV.

Şova nu crede că va întâlni obstacole în exercitarea funcţiei sale şi a precizat că se consideră potrivit pentru postul pe care a fost nominalizat, cu toate că de profesie este jurist. Totodată, Dan Şova a comentat şi numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei. „Pregătirea mea profesională de jurist este foarte bună pentru acest portofoliu, care presupune foarte multe proceduri juridice, cunoaşterea multor regulamente. Am o stimă profesională şi umană faţă de doamna ministru (Mona Pivniceru, n.r.), care este unul dintre magistraţii de forţă acum în România şi care cred că va avea un mandat de succes. Este una dintre cele mai importante şi marcante personalităţi din lumea justiţiei, ale cărei pregătire şi integritate sunt indiscutabile”, a comentat Şova.

Dan Şova a fost propus de primul ministru Victor Ponta pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în cadrul remanierii guvernamentale făcute luni, după demisiile lui Ioan rus şi Victor Paul Dobre de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. La Justiţie, Mona Pivniceru a fost propusă pentru a-l înlocui pe Titus Corlăţean, care preia de la Andrei Marga Ministerul de Externe. La Ministerul de Interne a fost numit Mircea Duşa, în timp ce ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe.