Dan Suciu: Premierul a ţinut legătura în permanenţă cu MAI şi CSU în privinţa inundaţiilor

Premierul Dacian Cioloș a ținut legătura în permanență cu Ministerul Afacerilor Interne și Comitetul pentru Situații de Urgență și nu a considerat că este necesar un consiliu de coordonare la nivelul Guvernului în privința gestionării situației provocate de inundații, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

06 iun. 2016, 10:09
Dan Suciu: Premierul a ţinut legătura în permanenţă cu MAI şi CSU în privinţa inundaţiilor

„În cursul acestor zile, premierul Dacian Cioloș a ținut legătura în permanență cu Comitetul de Situații de Urgență și cu Ministerul Afacerilor Interne. Am considerat că nu este necesar să facem un comitet de coordonare sau un consiliu de coordonare la nivelul Guvernului, pentru că există competența și capacitatea de reacție propice la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat Dan Suciu, făcând referire la gestionarea situației provocate de inundații în unele județe din țară.

El a mulțumit pentru modul în care s-a intervenit în cazul situației provocate de inundații, dar și pentru modul în care s-a gestionat procesul electoral la alegerile locale.

„În numele premierului, pot să transmit mulțumiri pentru modul în care s-a intervenit în această situație și modul în care s-a gestionat procesul electoral”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Suciu a mai afirmat că buna desfășurare a procesului electoral a reprezentat prioritatea Guvernului. „Situația legată de alegeri ne interesează în mod particular în acest moment. A fost și este unul din obiectivele centrale și importante ale Guvernului buna organizare a procesului electoral. A fost acum etapa alegerilor locale și obligația și prioritatea Guvernului a fost o bună desfășurare a acestui proces”, a arătat Dan Suciu.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunțat că, în ședința de Guvern de miercuri, va prezenta modul de organizare și desfășurare a procesului electoral, respectiv măsurile luate pentru gestionarea fenomenelor meteorologice periculoase.

„Prim-ministrul Dacian Cioloș mi-a solicitat ca pentru prima ședință de Guvern să prezint două analize privind cele două teme, două analize din care să putem să tragem și concluzii cu privire la cum s-au desfășurat cele două activități. (…) Cele două teme vor face obiectul unor informări pe care le voi prezenta miercuri în ședința de Guvern”, a precizat Tobă.

Citeşte şi Tobă, despre inundaţii: Situaţia s-a normalizat. În cazul judeţelor afectate am cerut evaluarea pagubelor