Dan Suciu: Sindicaliştii din Educaţie sunt aşteptaţi de Guvern pe tema salarizării bugetarilor

Sindicaliştii din Educaţie sunt aşteptaţi de Guvern la dialog pe tema ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

18 mai 2016, 14:47
Dan Suciu: Sindicaliştii din Educaţie sunt aşteptaţi de Guvern pe tema salarizării bugetarilor

Dan Suciu  a spus că Guvernul face apel la solidaritate, pentru a înţelege că în domeniul Sănătăţii sunt „elemente grave”, care trebuie remediate.

„Invitaţia la dialog este deschisă, evident. Dacă dânşii consideră că este cazul, va avea loc. Noi considerăm că este cazul. Sunt mai multe lucruri de discutat. Au ieşit sub presiunea momentului de la discuţii ieri (…). Apelăm în continuare la solidaritatea lor, la înţelegerea faptului că Sănătatea în acest moment este un obiectiv. Există elemente grave în Sănătate care trebuie remediate şi cred că sunt alături de noi susţinând această poziţie. Să înţeleagă de asemenea constrângerile fiscal bugetare în care ne încadrăm, ţinând cont de priorităţile pe care ni le aşezăm şi sunt convins că, dacă vor avea îngăduinţa să vină cu noi la un dialog cu ministrul Muncii, vor înţelege că în proiectul privind salarizarea unitară la care ministerul lucrează există suficiente elemente care sunt de interes şi pentru dânşii”, a spus Suciu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Sindicatele din învăţământ iau în calcul organizarea unui marş de la Piaţa Victoriei până la Cotroceni, în data de 1 iunie, pe fondul nemulţumirilor legate de proiectul de Ordonanţă privind salarizarea personalului bugetar, a declarat Anton Hadăr, liderul Federaţiei sindicale din învăţământul superior, Alma Mater.

Acesta a subliniat că Federaţia pe care o reprezintă nu îşi asumă „sub nicio formă această Ordonanţă şi că este dezamăgit de importanţa pe care Guvernul o acordă Educaţiei şi Învăţământului superior.

„Un grad didactic precum un asistent rămâne la acelaşi salariu. Să îmi aducă Guvernul român asistenţi la ore. Să vedem cine se va mai angaja pe 1.700-1.800 de lei impozabili, în sistem. Nu cred că trebuie să mai vorbim despre ce este în conţinutul acestei Ordonanţe pe care nu ne-o asumăm sub nicio formă, nu o susţinem şi sunt dezamagit de importanţa pe care o acordă Guvernul tehnocrat Educaţiei şi Învăţământului superior”, a mai spus liderul Alma Mater.