Dan Şucu, dat în judecată de Andrei Păunescu. Scandal imens în Giuleşti, de la ce a pornit războiul

Andrei Păunescu a dat în judecată clubul din Giuleşti, care ar fi folosit în scopuri comerciale imnul compus de tatăl său, Adrian Păunescu. Rapid poate folosi gratuit creaţia poetului, dar fără a o utiliza pentru benefecii financiare.

21 ian. 2024, 12:29
Dan Şucu, dat în judecată de Andrei Păunescu. Scandal imens în Giuleşti, de la ce a pornit războiul
Dan Şucu, dat în judecată de Andrei Păunescu. Scandal imens în Giuleşti, de la ce a pornit războiul

Dan Şucu, dat în judecată de Andrei Păunescu. Imnul celor de la Rapid a apărut după un meci între ziariști și artiști, așa cum se obișnuia atunci, în anul 1980. Adrian Păunescu i-a dictat versurile lui Ovidiu Ioanițoaia, acesta le-a scris pe o hârtie, iar Victor Socaciu a adus chitara și a compus linia melodică.

După cum se arată în dosarul 1384/3/2024, înregistrat pe 16 ianuarie 2023 la Tribunalul Bucureşti, Andrei Păunescu a formulat o reclamaţie ce are ca obiect „dreptul de autor şi drepturile conexe” împotriva mai multor entităţi, printre care Fotbal Club Rapid 1923 SA şi Clubul Sportiv Rapid, deoarece au comercializat versurile imnului fără acordul său, moştenitorul direct al lui Adrian Păunescu, anunţă Orange Sport.

Citeşte şi: Gigi Becali a pus-o la colţ pe Anamaria Prodan: „Nu merită! Nu a făcut nimic!”. Replică dură a impresarei: „Este un fariseu!”

Rapid, club la care Dan Şucu este acţionar cu 80%, avea dreptul să utilizeze versurile marelui poet, însă nu în scopuri comerciale, dar a profitat de frumoasele versuri şi le-a imprimat pe diverse obiecte, pe care le-au scos ulterior la vânzare: fulare, căni, etc.

„Tata era la stadionul Giulești și a simțit că este nevoie de un cântec pentru marea de suporteri ai Rapidului. Tata l-a „forțat” pe Victor Socaciu – atunci era un tânăr care se afirma la Cenaclul Flacăra – așa cum făcea el (dă din mână ca tatăl său) când ne punea pe toți la treabă, să scrie un cântec. Rapid! Imnul s-a cântat pe goarna prăpădită, pe difuzorul ăla care suna dogit, a stadionului și a fost preluat imediat de oameni”, a declarat, în urmă cu câțiva ani, Andrei Păunescu.