Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor din Bucureşti şi reluarea lor: „Votul a fost viciat”

Fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, cere anularea şi reluarea alegerilor locale pentru Bucureşti, după ce Antena 3 a difuzat imagini în care mai multe persoane sunt prezente în sala de numărare a voturilor, iar unul dintre bărbaţi umblă cu un sac cu buletine de vot.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 05:58
Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor din Bucureşti şi reluarea lor: „Votul a fost viciat”

Candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, primarul în funcţie Dan Tudorache, doreşte reluarea alegerilor la Sectorul 1, după apariţia unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, el crede că se impune şi reluarea alegerilor pentru Primăria Capitalei, considerând că dacă la un sector s-a întâmplat aşa înseamnă că a fost viciat şi votul pentru Primăria generală.

„Ce renumarare? Hai, e bataie de joc. Da, reluarea alegerilor (e singura solutie). Ce sa ma renumar? Ce au facut ei afara? Reprezentantul meu nu stia, mi-a spus ca a vazut acele imagini aseara la TV. Pentru fiecare renumarare trebuie sa fie o decizie a biroului, nu exista o solicitare, deci reprezentatantii partidelor nu stiau.

Doar BEC poate decide repetarea alegerilor. Avand astfel de imagini, trebuia sa depui dovezi intr-un anumit termen, dar daca noi am descoperit acum ce s-a intamplat? O sa fac in cursul zilei de azi solicitare la BEC, să ceară anularea alegerilor în București. Dacă la un sector s-a întâmplat așa ceva, trebuie să se repete alegerile pentru că e clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate. Poliția a început ancheta. Mi-au ridicat hardul. Vreau să văd cine a dat ordin să se acopere acele camere cu hârtie, cine a dat ordin, intenționau să fraudeze? Votul a fost viciat. Ați văzut cum au intrat în acea cameră și au scos sacul de acolo. Nu aveau voie să facă asta, chiar dacă era procurorul”, a declarat Daniel Tudorache.

Citeşte şi: Poliţia şi procurorii fac verificări, după apariţia imaginilor cu membri USR umblând cu saci cu voturi VIDEO

El a menţionat că hardul pe care sunt stocate imaginile înregistrate de camerele din clădire a fost ridicat de anchetatori. 
“Dimineaţa la opt mi-au ridicat hardul, prin ordonanţă a procurorului. Hardul înregistrează toată clădirea, cu toate imaginile din clădire”, a spus Tudorache. 
El nu mai doreşte renumărarea voturilor, ci reluarea alegerilor. 
“Ce renumărare? E bătaie de joc.Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renunăr? Ştiu ce au făcut ei afară, cât timp reprezentantul meu nu ştia de această procedură?”, a explicat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1.  
El crede că trebuie cerută anularea alegerilor în Bucureşti, nu doar la Sectorul 1, ci şi pentru Primăria Capitalei.
“PSD să ceară anularea alegerilor în Bucureşti. Dacă la un sector s-a întâmplat aşa ceva, nu s-a viciat votul primarului general? E părerea mea”, a mai transmis Tudorache.  
Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea acestor imagini.