Dan Tudorache strânge semnături în Piaţa Matache pentru demiterea lui Clotilde Armand. „Peste tot este o degringoladă în sectorul 1”

Dan Tudorache, deputat PSD, a anunţat că social-democraţii se implică activ în strângerea de semnături pentru a putea fi organizat referendumul pentru demiterea lui Clotilde Armand.

14 aug. 2021, 12:20
Dan Tudorache strânge semnături în Piaţa Matache pentru demiterea lui Clotilde Armand. „Peste tot este o degringoladă în sectorul 1”

Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a fost prezent, sâmbătă, în Piaţa Matache pentru a strânge semnături de la locuitorii Sectorului 1 care vor să o demită de Clotilde Armand de la conducerea Primăriei.

„Oamenii sunt supăraţi, nemulţumiţi. Toţi sunt nemulţumiţi de primarul de sector şi pe primarul general. Vor să semneze. Suntem aici în Piaţa Matache. Strângem semnături. Mai este o echipă în piaţa 16 februarie.

Începând de luni PSD se implică activ în strângerea de semnături. Până acum am sprijinit voluntarii”, a declarat Dan Tudorache, în direct la România TV.

Dan Tudorache strânge semnături în Piaţa Matache pentru demiterea lui Clotilde Armand. „Şobolani, gunoi, bursele sunt date cu întârziere”

„Problemele sunt multiple: bursele nu sunt date. Sunt date cu întârziere. Şobolanii, gunoiul. Sunt trei firme de salubritate care sunt plătite, e adevărat că una este veche din 2008 şi două sunt semnate acum pe perioada de alertă.

Una duce gunoiul, îl lasă pe spaţiul verde, a doua îl ridică. Trebuie să fie plătite amândouă! Nu se poate!

Peste tot este o degringoladă în sector! S-au strâns 15.000 de semnături”, a mai spus Dan Tudorache.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „PSD va strânge oficial semnături pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand”

Şi Gabriela Firea a semnat pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand. Senatoarea PSD îi invită pe cetăţenii Sectorului 1 să semneze „în număr cât mai mare” pentru demiterea primarului „incompetent şi cocoţat în funcţie prin furt”.

„Am tot aşteptat un anunţ oficial din partea anchetatorilor privind frauda de la Sectorul 1, dar acesta se amână, se tot amână… viaţa oamenilor din Bucureşti se trăieşte azi, aici, nu putem amâna la nesfârşit acţiunile concrete pentru ei! Nu ne permitem! E un dezastru administrativ tot ceea ce se întâmplă la Sectorul 1! Aşa că azi am semnat pe lista de semnături necesare organizării referendumului pentru demiterea primarului Sectorului 1. Principalul motiv este dezinteresul faţă de cetăţeni! Felul în care arată acum Sectorul, la 10 luni de mandat! Lipsa de finanţare pentru spitale, dezinteresul pentru şcoli, mizeria, mirosurile pestilenţiale, gropile, şobolanii, ţânţarii, parcurile abandonate, problemele cu apa caldă la centrala administrată de Primăria Sectorului 1”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Cum poate fi demisă Clotilde Armand prin referendum

„Sunt peste 15.000 de semnături strânse. Ne trebuie 52.000 sau 53.000 de semnături. (…) E clar că doamna Clotilde Armand a coordonat un grup infracţional care a dus la fraudarea alegerilor. De ce stau procurorii şi nu termină ancheta? (…) Dacă nu se încheie ancheta, o să mergem în zona cu referendumul şi o să ne implicăm direct, absolut tot partidul”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Liderul PSD îşi propune ca planul să fie gata până la sfârşitul lunii august, însă întreaga procedură se anunţă a fi una mai dificilă în practică. PSD trebuie să convingă cel puţin 25% din cetăţenii cu drept de vot şi domiciliaţi în Sectorul 1 să semneze cererea de demitere ce ar urma să fie adresată prefectului Capitalei.

E nevoie de aproape 52.000 de semnături, în condiţiile în care populaţia cu drept de vot în Sectorul 1 este de aproape 208.000 de persoane, conform Adevărul.

De asemenea, PSD trebuie să mobilizeze cetăţenii pentru a vota la referendumul pentru demiterea lui Clotilde Armand. Trebuie atins pragul prezenţei, adică 30% plus unu din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot şi domiciliu în sector, precum şi al validităţii a minimum 25% din voturi.

Pentru prezenţă ar trebui să se prezinte aproximativ 63.500 de persoane, o ţintă care pare greu de atins de PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV! EGIS România, firma pe care condus-o Clotilde Armand până în 2019, e abonată la contracte de zeci de milioane de euro cu statul. De 9 luni de când Cătălin Drulă e ministrul Transporturilor, firma a câştigat de două ori mai mulţi bani pe licitații și proiecte decât în tot anul 2020, peste 17 milioane de euro!