Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, anunţă că Guvernul ia în calcul scăderea contribuţiilor plătite de angajaţi

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat vineri că Guvernul analizează mai multe scenarii pentru reducerea taxelor și creșterea salariilor.

24 sept. 2021, 22:18
Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, anunţă că Guvernul ia în calcul scăderea contribuţiilor plătite de angajaţi

Ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu a explicat că Guvernul analizează mai multe variante de lucru, dar acestea vor fi implementate treptat, astfel încât să nu afecteze bugetul.

„În momentul de față facem o analiză. Ştiți că în această perioadă am avut discuții și în consiliul tripartit cu sindicatele și patronatele pentru a găsi soluții privind majorarea salariului minim și în condițiile în care vom găsi împreună soluțiile respective, ele vor fi anunțate.

Am vrut să informăm oamenii că suntem atenți și ne dorim să majorăm salariile mici, veniturile mici și din punctul ăsta de vedere luăm în considerare mai multe scenarii, inclusiv acesta de a găsi o variantă de scădere a contribuțiilor gradual, astfel încât bugetul să permită și să nu fie afectat și să rămânem pe aceeași traiectorie de consolidare fiscală”, a spus ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, la Antena 3.

Întrebat dacă s-au făcut calculele necesare, ministrul a precizat că pentru toată lumea varianta ideală este „să plătim taxe mici şi toţi să le plătim”.

Dan Vîlceanu: „Căutăm soluţii pentru a creşte salariile şi pentru ca forţa de muncă să nu mai plece din România”

„Eu cred că pentru toată lumea varianta ideală este să plătim taxe mici și toți să le plătim. Din punctul meu de vedere, în acest moment trebuie să fim atenți la ce se va întâmpla în viitor pentru că, România are o problemă cu forța de muncă și aici mă refer la faptul că oamenii pleacă din țară și toată lumea clamează taxarea destul de ridicată a muncii în România.

Și atunci, bineînțeles, că luăm în calcul și asemenea variantă, dar repet toate lucrurile acestea se vor face și având în vedere un principiu al corectitudinii și al dreptății pentru că este greșit, din punctul meu de vedere, ca toată lumea să plătească contribuții și să fie categorii care sunt exceptate de la plata contribuțiilor.

Din punctul ăsta de vedere există tot felul de plafoane introduse pentru plata contribuțiilor și a impozitelor, dar căutam o variantă în care regula de taxare să fie una generală și bineînțeles că nu se poate întâmpla peste noapte acest lucru, ci în pași astfel încât populația și antreprenorii să facă față unor măsuri.

Nu este vorba de a schimba regula peste noapte, ci pur și simplu căutăm soluții astfel încât salariile mici să crească dar și în zona de salarii mari, acolo unde este forța de muncă înalt calificat aceasta să rămână în România și să nu plece în străinătate”, a mai explicat ministrul Finanțelor.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Cum se încearcă ascunderea “tunului” E-facturare pe care îl pregătește Florin Cîțu! Ministerul de Finanţe minte şi contrazice ADR că ar fi lucrat cu specialiștii lor! Bâlbe şi fumigene pentru a nu dezvălui cine a făcut de fapt aplicaţia şi cine sunt adevărații beneficiari!


loading...
Partenerii noștri