Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, nu știe cât i-a venit factura la energie: „Haideți să rămânem la subiect”

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a evitat să răspundă la întrebarea adresată de către jurnaliști, cu privire la valoarea facturii la energie electrică.

30 aug. 2021, 18:01
Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, nu știe cât i-a venit factura la energie: „Haideți să rămânem la subiect”

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a declarat, în cadrul unui briefing de presă susținut la Guvern, că în ceea ce privește facturile la energie ale românilor, există propuneri, dar, momentan, este treaba Ministerului Energiei să vină cu soluții.

Una dintre măsurile menționate de către Ministrul Energiei este protejarea consumatorului vulnerabil.

„Există o preocupare, dar Ministerul Energiei va veni cu propuneri, se discută devansarea termenului pentru consumatorul vulnerabil.” a declarat Vîlceanu pentru jurnaliști.

La întrebarea jurnaliștilor despre valoarea facturii la energie a ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu a reacționat foarte intimidat și a evitat să răspundă la întrebare.

„Haideți să rămânem la subiect, scumpirile afectează pe toată lumea, subiectul nu este cât am eu factura la energie.”, a afirmat Vîlceanu.

Dan Vîlceanu: „Nu se poate cumula pensia anticipată sau parțial anticipată cu salariul”

Dan Vîlceanu, Ministrul Finanțelor

, a declarat în cadrul briefing-ului de presă, susținut la Guvern, că rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește refuzul de a aproba cumularea pensiei anticipate sau parțial anticipate cu salariul.

Ministrul a afirmat că pensia anticipată sau parțial anticipată nu se poate cumula cu salariul nici în cazul persoanelor care lucrează la privat. El a mai precizat că adoptarea unei astfel de măsuri ar afecta grav bugetul.

„Nu se poate cumula pensia anticipată sau parțial anticipată cu salariul, impactul bugetar ar fi extraordinar de mare, nu am fost de acord cu această măsură.

Pentru pensia la limita de vârstă, poți lucra dar pentru pensia anticipata sau parțial anticipată nu se poate cumula cu salariul.”

Dan Vîlceanu: „Ministerul de Finanțe are un rol de gardian al bugetului”

Ministrul a mai vorbit și despre rectificarea bugetară despre care a anunțat că nu vor exista diferențe majore. Dan Vîlceanu a menționat că și-a propus să reducă deficitul bugetar până la sfârșitul anului.

„Nu vor fi diferențe majore. Exista venituri mai mari în acest an, dar și cheltuieli mai mari. Partea de cheltuieli sunt pentru această perioadă, din acest punct de vedere printr-o mai bună gestionare, vom reuși să ținem deficitul la 17,13%, ba chiar să reducem puțin până la sfârșitul anului.

Este o preocupare să ținem în frâu cheltuielile. Ministerul de Finanțe are un rol de gardian al bugetului. Eu cred că rectificarea bugetară trebuie să se aprobe atunci când putem include toate obiectivele și toate sumele.” a declarat Ministrul de finanțe.