Dan Vîlceanu (PNL), după conferinţa lui Voiculescu: „Își exprimă frustrarea că a fost schimbat”

Reacția lui Dan Vîlceanu vine după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, vineri, un atac direct la Florin Cîțu, care a decis revocarea sa din funcție

16 apr. 2021, 12:07
Dan Vîlceanu (PNL), după conferinţa lui Voiculescu: „Își exprimă frustrarea că a fost schimbat”

Vlad Voiculescu este în opoziție și își exprimă frustrarea că a fost schimbat, spune deputatul PNL Dan Vîlceanu, ca primă reacție la acuzațiile aduse de fostul ministru al Sănătății la adresa premierului Florin Cîțu.

„Sunt declarații politice. Vlad Voiculescu este în opoziție și pot să înțeleg acest lucru – își exprimă frustrarea că a fost schimbat, dar cred că l-ar ajuta mult mai mult dacă și-ar face o analiză a acestui mandat”, spune la Digi24 deputatul Dan Vîlceanu. Liberalul afirmă că declarațiile lui Voiculescu nu afectează funcționarea coaliției de guvernare, iar USR PLUS va propune un nou ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu, prima reacţie după ce a fost demis de Florin Cîţu: „Atunci când superi, esti eliminat”
„Premierul Florin Cîțu a ținut locul ministrului Sănătății în ultimele trei luni. Premierul Florin Cîțu a trebuit să aibă grija paturilor de ATI și a faptului că acestea erau prea puține și nu exista nicio preocupare la nivelul Ministerului Sănătății să rezolve această problemă. Principala problemă în acest val trei pandemic a fost lipsa paturilor ATI. Premierul era cel care comunica în legătură cu toate scandalurile din ultima perioadă pegate de Foișor, de Balș și așa mai departe. Premierul a fost, practic, forțat să preia din responsabilitățile MS pentru că acolo nimeni nu se preocupa cu acest lucru”, conchide liberalul.

Reacția lui Dan Vîlceanu vine după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, vineri, un atac direct la Florin Cîțu, care a decis revocarea sa din funcție, spunând că premierul s-a transformat în „primul epidemiolog al țării”, care „și-a bătut joc de munca unei echipe”.

Vlad Voiculescu: Premierul României a devenit un epidemiolog al ţării, vorbea despre lucruri pe care nu le înţelegea

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, vineri că a avut un mandat de 113 zile de ciocniri între mentalităţi, precizând că în continuare se teme pentru oamenii din ţara asta, pentru cei văzuţi de politicieni doar ca electorat, dar şi pentru oamenii din sistem. El a afirmat că premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării, iar ulterior a afăugat că Florin Cîţu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment.

Voiculescu i-a recomandat premierului, ca interimar la Sănătate, să revizuiască metotodologia de raportare a deceselor din perioada în care mandatul era la PNL, pentru că sunt diferenţe faţă de realitate, precum şi o analiză privind situaţia Unifarm, unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei.

Răpunzând unei întrebări, el a precizat că nu s-a simţit sabotat de Raed Arafat. Anterior, el a mulţumit personalului medical, despre care a afirmat că ”duce greul zilele acestea”, echipei de la MS şi celor care i-au transmis gândurile lor, precum şi secretarului de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu el de la MS, aceasta fiind prima sa declaraţie după revocarea de la Ministerul Sănătăţii. În aceeaşi conferinţă a vorbit şi Andreea Moldovan, demisă din funcţia de secretar de stat odată cu Vlad Voiculescu.