Vlad Voiculescu, prima reacţie după ce a fost demis de Florin Cîţu: „Atunci când superi, esti eliminat”

La două zile după ce a fost demis, Vlad Voiculescu a avut o primă reacţie după ce a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Acesta a ţinut să le mulţumească tuturor celor cu care a lucrat, în special Andreei Moldovan.

16 apr. 2021, 09:30
Vlad Voiculescu, prima reacţie după ce a fost demis de Florin Cîţu: „Atunci când superi, esti eliminat”

Vlad Voiculescu a declarat, la două zile după ce a fost demis de Florin Cîţu că a preluat un minister aflat în colaps şi că a greşit atunci când sa aşteptat la decenţă din partea unor oameni politici.

Vlad Voiculescu: Au fost 113 zile de mandat, 113 zile de ciocniri între mentalităţi

Citeşte şi Andrei Baciu a preluat atribuţiile ministrului Sănătăţii, portofoliu ocupat interimar de Florin Cîţu

”Mai întâi de toate aș vrea să le mulțumesc celor care duc greul zilele acestea și mă refer la medici, ambulanțieri, asistente etc. Aș vrea să mulțumesc echipei de la Ministerul Sănătății, echipă care a rămas parțial în Minister. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris zilele acestea și echipei USR-PLUS. Aș vrea să îi mulțumesc în mod deosebit doamnei Andreea Moldovan, un om și un profesionist impecabil.

Mandatul meu s-a încheiat acum două zile si a pus punct unui sir de 113 zile. 113 zile de mandat si 113 zile de ciocniri între mentalități. Nu cred ca e nimic nou. Asta e motivul pentru care multi am intrat în politică. Pentru schimbari de mentalitati. La asta se reduce totul mai devreme sau mai târziu.

Prefer sa fiu sincer si sa va spun ca in continuare mi-e teama pentru oamenii din tara asta, care nu sunt văzuți de politicieni decat ca electorat. Mi-e teama si pentru unii colegi dupa ce am văzut ca nu e nevoie de motive pentru a te elimina. Atunci când superi prea tare, esti eliminat. Avem experiența din 2016 de la Ministerul Sanatatii. Am gasit vulnerabilitati înfricoșătoare la nivelul instituțiilor centrale si teritoriale.

Ele vorbesc despre neputință coordonarii si a unui sistem de a-si servi cetățenii. Nu sunt vulnerabilitatile unui ministru sau a unui singur om, ci ale sistemului.

E nevoie de oameni precum Andreea Moldovan si cei pe care i-ați văzut pe pagina ministerului .E nevoie de oameni ca cei criticati drept consilieri onorifici.

Am preluat un minister al sanatatii in colaps. Se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau al altuia. In același timp instituții nu se construiesc doar prin comunicare si imaginea cuiva.

Institutiile se construiesc cu timp, asezare, aducand oameni buni. Altfel după noi nu ramane nimic Capacitatea extrem de limitata e in continuare problema statului roman. Am considerat că alegerile au trecut şi că suntem o echipa care vrea sa construiască. Cred ca am gresit atunci când m-am asteptat la o anumită decentă din partea multor politicieni”, a declarat fostul ministru.

Citeşte şi Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii: Am înaintat o propunere de ministru al Sănătății. Iohannis a acceptat

Vlad Voiculescu, atac la Florin Cîţu: „Am crezut că premierul va respecta transparența, dar m-am înșelat!”

Fostul ministru al Sănătății îl acuză pe Florin Cîţu că a acţionat la ordinul oamenilor din sistem, că nu cunoaște realitatea pandemiei, însă a favorizat ”specialii sistemului”.

”Am crezut, de asemenea, că premierul numit din partea unei coaliții nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni care țin de cariera sa politică. Am crezut că premierul va respecta transparența, dar m-am înșelat!

Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, a generalilor, a specialilor. M-am înșeleat!

Au fost ciocniri de mentalități! Vaccinarea este una dintre ele: am insistat ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi, dar a fost decizia altcuiva să fie altfel. Nu am crezut că vom avea mai multe centre închise pentru speciali, dar uite că s-a întâmplat. Când am arătat aceste lucruri public, am avut parte de o investigație a Corpului de Control a premierului. Ne-am pomenit cu un Corp de Control care a aruncat în spațiul public acuzații nemaiîntâlnite de altfel în lumea civilizată. Premierul a dat un semnal către orice om din administrația publică: dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, trebuie să te temi. Dacă deranjezi, dacă dai informații care deranjează oamenii din sistem, atunci aceștia vor veni peste tine!

Premierul României discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătății, premierul României lansând cifre, targheturi fără să se consulte cu nimeni. Premierul României devenind primul epidemilog al țării, premierul României vorbind despre lucruri pe care nu le înțelegea și fără să se consulte cu specialiștii, cu medicii sau cu epidemiologii precum doamna Andreea Moldovan” , a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Reamintim că Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.