Dan Vişan, profesorul acuzat de sex cu o minoră: „Această fată mi-a luat suflul de viaţă”

Fostul profesor de sport de la Jean Monnet, Dan Octavian Vişan, acuzat de relaţii sexuale cu o minoră, a povestit ce a simţit în momentul când a aflat că eleva sa i-a făcut plângere pentru viol.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 20:01
Dan Vişan, profesorul acuzat de sex cu o minoră: „Această fată mi-a luat suflul de viaţă”

„Mi s-au înmuiat picioarele. Pentru că nu credeam că se va ajunge la aşa ceva. Ceea ce a făcut această fată m-a demoralizat total. Pur şi simplu mi-a luat suflul de viaţă pe care-l aveam. Slujba mea a fost de două luni în penitenciarul Rahova. Nu-mi stă în caracter să abuzez fizic de o elevă”, a declarat Dan Vişan la un post de televiziune.

Daniel Ionaşcu, avocatul lui Vişan, afirmă că în acest moment procurorii au renunţat la acuzaţia de viol în cazul său, ei susţinând-o doar pe cea de sex cu o minoră. Ionaşcu a precizat însă că avocatul Oanei Racoviţă, fata cu care Vişan a făcut sex, susţin în continuare că ea a fost violată.

„Violul nu mai este de actualitate. Avocatul apărării susţine în continuare acuzaţia de viol. Domnişoara nu putea să vină şi să susţină am avut raporturi sexuale cu profesorul şi  m-a prins tata. A trebuit să inventeze o poveste. A fost un bluf pentru a susţine prevedereile codului penal, ceea ce prin rechizitoriu nu s-a dovedit”, a declarat Daniel Ionaşcu la B1 TV.

Cum a gândit Vişan

Întrebat ce l-a determinat să intre într-o relaţie cu o elevă, profesorul a spus că a greşit din punct de vedere moral. „Ce m-a apucat? Ea m-a apucat şi m-a băgat aici. Este drăguţă. Am greşit, am greşit enorm din punct de vedere etic, moral. Câteodată inima are raţiuni pe care mintea nu o poate înţelege”, a spus Vişan.

La întrebarea dacă ar fi intenţionat să o ia în căsătorie pe Oana Racoviţă, eleva cu care a avut o relaţie sexuală, Vişan a eschivat un răspuns.

Viaţa la puşcărie

Fostul profesor de la liceul Jean Monnet susţine că vrea cu siguranţă să revină în învăţământ, dar că nu ştie dacă va mai fi posibil

El a povestit cum a petrecut arestul. „Cu oameni acuzaţi de tentativă de omor, acuzaţi de fraudă, cu oameni acuzaţi de trafic internaţional de droguri şi altfel de oameni”, a spus Vişan.

„Este de-a dreptul incredibil. Este cu totul altă lume, dar spre uimirea tuturor care mă ascultă, poţi învăţa o sumedenie de lucruri. Înveţi să preţuieşti libertatea şi să să te gândeşti de două ori înainte de a face un pas greşit”.

El le-a mulţumit foştilor colegi de puşcărie care i-au ridicat moralul: cei de la celula numărul 5 din arestul central şi cei de la celula 213, de la Penitenciarul Rahova. „Cât de infractor ai fi tu, tot om eşti”, afirmă Vişan.

Profilul profesorul sărac de la liceul bogaţilor

Fostul profesor Vişan afirmă că locuieşte într-o locuinţă modestă, un apartament de trei camere, împreună cu toată familia sa. „Eu, mama mea, sora şi nepoţica mea. N-am avut maşină şi niciodată nu mi-am dorit. Elevele mele au maşini”.

În ciuda condiţiei sale materiale modeste, Dan Vişan afirmă că nu s-a simţit complexat atunci când era în permanent contact cu elevii de la Jean Monnet, recunoscuţi a fi copiii oamenilor cu bani.

„Atunci când îţi accepţi condiţia, niciodată nu o să ai acest complex. Eu sunt cu capul pe umeri: nu ei au maşină, ci, părinţii lor”, a mai afirmat Dan Vişan.