Dan Voiculescu, prima carte scrisă în penitenciar

Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, publică prima sa carte de economie din Penitenciarul Rahova, unde execută 10 ani pentru spălare de bani în dosarul ICA. Titlul primei cărţi în curs de publicare a lui Dan Voiculescu este "Economia românească : realităţi şi perspective de dezvoltare".

02 mai 2015, 13:47
Dan Voiculescu, prima carte scrisă în penitenciar

Potrivit site-ului Bibliotecii Naționale a României- Centrul Naţional ISBN-ISSN-CIP, cartea lui Dan Voiculescu apare în Bibliografia Cărților în curs de apariție în ianuarie 2015. Potrivit site-ului, Descrierile CIP sunt realizate exclusiv pe baza informaţiilor furnizate de către editori.

Citeşte şi: Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Decizia Curţii de Apel este definitivă

„VOICULESCU, DAN. Economia românească: realităţi şi perspective de dezvoltare / Dan Voiculescu ; pref. de dr. Ilie Şerbănescu. – Târgovişte : Bibliotheca, 2015”- apare pe site-ul Bibliotecii Naționale.

Pentru fiecare două zile de muncă la o carte, condamnatului i se scad trei zile de detenție. Această regulă a fost luată în serios și a ajuns scopul suprem pentru mulți deținuți, scrie evz.

Surse din Penitenciarul Rahova au declarat, săptămâna trecută, că Voiculescu ar fi scris mai multe lucrări de după gratii, peste zece, cu scopul de a-și diminua pedeapsa.

Voiculescu a ținut cursuri timp de opt ani la Academia de Studii Economice București. El a lucrat în cadrul Catedrei de Relații Economice Internaționale, disciplina „Competiție și Competitivitate”.

Citeşte şi: Dan Voiculescu îl ATACĂ din închisoare pe Daniel Constantin. Liderul PC, pus pe listă alături de Băsescu

„Da, scrie. Profesorul Voiculescu scrie cărți de specialitate, știți că a fost profesor universitar, specializat pe economie, comerț exterior. Sunt sigur că lucrările sunt făcute de el, într-o formă de specialitate. Nu știu exact câte cărți a scris. Dar, da, ar putea să i se micșoreze pedeapsa conform dispozițiilor legale”, a confirmat unul dintre avocații lui Dan Voiculescu.